Skottilainen suklaa-viskikakku
Skottilainen suklaa-viskikakku maistuu jouluna jälkiruokapöydässä, Appelsiini ja viski säväyttävät tämän helposti leivottavan kakun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Skottilainen suklaa-viskikakku
- 4 kpl kananmunaa
- 150 g sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 25 g voita
- 1 rkl vettä
Skottilaisen suklaa-viskikakun kostutus:
- 2-3 rkl viskiä
- 3 rkl appelsiinimehua
Skottilaisen suklaa-viskikakun täyte ja kuorrutus:
- 175 g pehmeää voita
- 6 rkl kaakaojauhetta
- 175 g pölysokeria
- noin 2 rkl viskiä
- 1.5 rkl appelsiinimehua
Koristeeksi
- pähkinöitä ja pähkinärouhetta
Valmistusohje
Skottilainen suklaa-viskikakku leivotaan näin:
- Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri ja lisää vaahtoon. Kiehauta vesi ja voi mikrossa noin 20 sekuntia täysteholla. Lisää taikinaan. Kaada taikina pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
- Paista kakkua 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Kumoa kakku vuoasta ritilälle. Halkaise ja kostuta kakkulevyt viskin terästämällä appelsiinimehulla tai pelkällä mehulla.
- Hiero pehmeä voi kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Mausta seos viskillä ja appelsiinimehulla tai pelkällä mehulla. Levitä osa täytteestä kakun väliin kakkulevyille. Kokoa skottilainen suklaa-viskikakku ja levitä loput kakun reunoille ja päälle. Anna kakun maustua ja tekeytyä viileässä.
Katso myös:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Skottilainen suklaa-viskikakku