Keliaakikon vohvelit
Keliaakikon vohvelit eli gluteenittomat vohvelit syntyvät myös ilman sokeria. Nauti vohvelit esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat vohvelit eli keliaakikon vohvelit
- 2 dl kermaviiliä (Hyla-)
- 1 muna
- 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
- 0.1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
Valmistusohje
Keliaakikon vohvelit valmistuvat näin:
- Sekoita kermaviili, kananmuna, gluteeniton jauhoseos, suola ja öljy.
- Kuumenna vohvelirauta. Teflonpinnoitettuun rautaan ei tarvitse lisätä rasvaa. Jaa taikinaa vohvelirautaan ja tasoita taikinaa niin, että sydämet täyttyvät. Paina rauta kiinni ja kypsennä keskilämmöllä molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi ja kypsiksi.
- Tarjoa keliaakikon vohvelit kuumina hillon ja kermavaahdon kanssa tai blinien tapaan alkupalaksi.
- Jos pakastat vohvelisydämiä, lämmitä ne ennen tarjoamista.
- Sopii keliaakikolle vaikka kuumaksi leiväksi, esimerkiksi keiton kanssa juustolla kuorrutettuna.
Lue myös: Näin leivot gluteenitonta – lue vinkit
Lue myös: Näin onnistuu herkullinen gluteeniton kakku juhliin – kokosimme parhaat reseptit ja vinkit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keliaakikon vohvelit
books-top (Science & Math) Free Ebook – books-top (Arts & Photography) Free Ebook, books-top (Psychology) Free Ebook