Kalaseljanka
Kalaseljanka on maukas, venäläisen keittiön klassikko. Seljanka, maistuu täyteläinen smetananokareen kera. Kuuman keiton seuraksi sopii pehmeä perunarieska.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kalaseljanka:
- 2 sipulia
- 3 porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 3 rkl öljyä
- 4–5 rkl tomaattipyreetä
- 1 l kalalientä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 400 g kalaa paloina
- ½ sitruunan mehu
- 2 maustekurkkua
- 2–3 tl pieniä kapriksia
- 2 rkl tuoretta persiljasilppua
lautaselle:
- muutama suuri kapris
- sitruunaviipaleita
- noin 5 rkl smetanaa
Valmistusohje
Kalaseljanka valmistuu näin helposti:
- Leikkaa porkkana ja selleri ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne hieman pehmenevät.
- Lisää kasvisten sekaan tomaattipyree, sekoita tasaiseksi. Lisää kalaliemi, mausta ja anna kiehua noin kymmenen minuuttia.
- Kun kasvikset ovat lähes kypsiä lisää keittoon kalapalat. Keitä 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi keittoon suikaloidut maustekurkut, sitruunamehu, kaprikset ja persiljasilppu. Sekoita ja kiehauta.
- Annostele kalaseljanka lautasille ja koristele sitruunaviipaleella, muutamalla kauniilla kapriksella ja nokareella smetanaa. Nauti lisänä lämpimiä perunarieskoja.
Lue myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 4 x kalaruoka – katso helpot ja herkulliset reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalaseljanka