Lämpimät salvialeivät
Lämpimät salvialeivät käyvät iltapalasta tai lounaasta raikkaan salaatin kera. Kinkun, ananaksen ja sinihomejuuston makutrion kruunaa aromikas salvia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Lämpimät leivät
- 8 pientä salvianlehteä
- 4 palaa rouheista vehnäleipää
- 1 rkl sinappia
- 100 g sinihomejuustoa
- 4 viipaletta savukinkkua
- 4 ananasrengasta
- 100 g kermajuusto- tai emmentalraastetta
lautaselle:
- 4 sellerinvartta
Valmistusohje
Lämpimät salvialeivät tehdään helposti näin:
Lämipät salvialeivät valmistuvat hetkessä.
- Kuumenna uuni 250-asteiseksi. 2. Silppua salvianlehdet. Voitele leivät sinapilla. Murenna päälle sinihomejuusto ja lisää salviasilppu. Levitä kullekin leivälle kinkkuviipale ja ananasrengas.
- Peitä leivät juustoraasteella. Paahda leipiä uunissa kunnes juusto sulaa ja paahtuu. Tarjoa välittömästi tuoreiden sellerinlehtien kanssa. Tätikutsuilla juomaksi varataan salvialla terästettyä teetä.
Katso myös: Herkutellaan lämpimillä leivillä viikonloppuna!
Katso myös Anna.fi/ruoka: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämpimät salvialeivät