Sieniruukku
Lämmin sieniruukku on herkullinen muisto syksyn sieniretkistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sieniruukku
- 400 g herkkusieniä, portobellosieniä, herkkutatteja tai muita metsäsieniä
- 1 kpl sipuli (pieni)
- voita
- (1 rkl vehnäjauhoja)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rasia (120 g) smetanaa
- 1-1,5 dl emmentaljuustoraastetta
- valko- ja maustepippuria
pinnalle:
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Sieniruukku tehdään näin:
Sieniruukku hetkessä valmis, se vaatii hieman pilkkomista ja sekoittamista, mutta sen jälkeen ruoka valmistuu lähes itsestään uunissa.
- Viipaloi sienet tulitikkumaisiksi julienne-suikaleiksi. Laita sienet siivilään ja kaada kiehuvaa vettä niiden päälle. Valuta. Kaada sienet kuumaan pannuun ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes neste haihtuu. Siirrä sienet sivuun.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se voissa pannulla. Lisää sipulin joukkoon kerma. Sekoita vehnäjauhot smetanan joukkoon ja lisää smetana-jauhoseos pannulle. Lisää sitten sivussa olleet sienet ja runsas puolet juustoraasteesta. Sekoita ja anna hautua mielellään noin puoli tuntia. Mausta valko- ja maustepippurilla.
- Jaa sienimuhennos uuninkestäviin pieniin annoskulhoihin tai erityisiin varrellisiin julienne-pannuihin ja jätä vähän kuohumisvaraa.
- Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Kuorruta ruukkuja 225-asteisessa uunissa, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea. Jos on tarpeen, käytä lopuksi vain uunin ylälämpöä.
Katso myös: Siitakesienet sopivat moneen ruokaan – sieniohjeita keittojen, vokkien ja patojen ystäville
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-perunasoselaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sieniruukku