Marjakiisseli
Marjakiisseli on simppeli ja maistuva jälkiruoka. Juuri oikean paksuinen kiisseli maistuu ihanan raikkaalta ja sen seuraksi voi lusikoida juhlapäivänä kermavaahtoa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Marjakiisseli
- ½-1 l marjoja (vadelmia ja/tai punaherukoita)
- 1-2 dl sokeria
- 1 l vettä
- 3 rkl perunajauhoja
- 1/6 tl suolaa
Valmistusohje
Marjakiisseli valmistuu helposti näin
- Käytä kiisseliin yhtä paljon vadelmia ja punaherukoita. Marjakiisseliin sopivat hyvin myös mansikat ja mustikat.
- Mausta marjat sokerilla.
- Sekoita kattilassa kylmään veteen perunajauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
- Nosta kattila liedeltä, lisää sokerin maustamat marjat ja sekoita. Jos haluat, kuumenna vielä uudelleen, kunnes kiisselin pintaan pullahtaa muutama kupla.
- Ripaus suolaa terästää kiisselin makua.
- Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja sirottele pinnalle vähän sokeria.
- Tarjoa marjakiisseli kylmänä ja mieluiten samana päivänä.
Lue myös: Sitruunakiisseli
Lue myös Anna.fi: Omenakiisseli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marjakiisseli