Sekoitettu voitaikina
Sekoitettu voitaikina valmistuu perinteistä voitaikinaa helpommin. Taikinasta paistat maukkaat tortut ja muut tutut voitaikinaleivonnaiset. Taikinaan saa lehtevyyttä, jos sitä jääkaappilevon jälkeen kaulii 2–3 kertaa kaaviloidun taikinan tyyliin käännellen. Lopputulosta parantaa, jos jokaisen kaulimiskerran välillä malttaa antaa taikinan levätä jääkaapissa. Myös leivonnaisten maulle ja rakenteelle tekee hyvää, jos niitä pitää raakoina jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Sekoitettu voitaikina
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- n. 1 rkl vettä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sekoitettu voitaikina