Lohiburgeri
Tämä lohiburgeri-resepti on peräisin kuuluisalta ruotsalaiselta keittokirjailijalta ja ruokatoimittajalta, Anna Bergenströmiltä. Lohiburgeri maistuu maukkaan kastikkeen, hillosipulien, sipulirenkaiden ja salaatin kanssa.
Ainekset
Lohiburgeri:
- 250 g lohifileetä
- ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 salottisipulia
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa
- valko- tai mustapippuria
- 1 rkl voita tai oliiviöljyä tai puoliksi molempia
Valmistusohje
Lohiburgeri Anna Bergenströmin tapaan valmistuu näin:
- Kiehauta vesi ja suola. Laita lohipala kypsymään. Hauduta hyvin miedolla lämmöllä kannen alla 8 minuuttia. Jäähdytä liemessään. Kaada keitinliemi pois.
- Poista nahka ja ruodot ja soseuta kala kulhossa haarukalla karkeaksi. Hienonna salottisipuli.
- Sekoita kalan joukkoon sipulisilppu, korppujauhot ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoile seoksesta kolme pihviä. Kuumenna pannulla niukassa rasvassa. Paista molemmin puolin 3 minuuttia. Pienennä lämpöä.
- Halkaise pehmeä kotisämpylä ja kokoa leivän väliin salaatinlehtiä, lohipihvi, kurkkuviipaleita ja ohuiksi renkaiksi leikattua punasipulia. Lisäksi sopivat hillosipulit, pienet maustekurkut, sitruunalohko, sitruunatimjamin oksa ja yrteillä maustettu jogurtti tai Lammassaaren kastike.
- Nauti lohiburgeri heti.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillatut kalahampurilaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohiburgeri