Maailman paras tiramisu Henri Alénin reseptillä
Tämä tiramisu on ravintola Murun klassikko-ohje. Raikkautta rakastettuun jälkiruokaan saat raastamalla mascarponemoussen joukkoon sitruunan tai appelsiinin kuorta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Tiramisu Henri Alénin reseptillä
- 4 keltuaista
- 4 valkuaista
- 4 rkl sokeria
- 300 g mascarponea
- 200 g savoyardin keksiä
- 3-4 dl espressoa
- ½ dl konjakkia tai amarettoa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl sitruunan tai appelsiinin kuorta raastettuna
Valmistusohje
Murun tiramisu valmistuu helposti näin:
- Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista napakaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää mascarponejuusto joukkoon.
- Vatkaa valkuaiset ja loput sokeri kuohkeaksi ja sekoita keltuaisvaahtoon.
- Kasta sormimaisen kapeat keksit kylmään, konjakilla tai amaretolla maustettuun espressoon tai vahvaan kahviin ja lado puolet kekseistä suorareunaiseen vuokaan. Levitä päälle puolet mascarponemoussesta. Kasta loput kekseistä kahviin ja levitä keksit moussen päälle. Levitä loput moussesta päälle.
- Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa 3 tuntia tai seuraavaan päivään. Sirottele päälle kaakaojauhetta.
- Tarjoa jälkiruoka sellaisenaan kahvin kanssa. Kesäisin tiramisun kaveriksi sopivat tuoreet mansikat ja vadelmat.
Vinkki! Kokki Henri Alénin mukaan täydellisen tiramisun salaisuus on oikea kosteus. Tiramisu ei ole kuiva leikattava kakku, eikä liian vellimäinen. Älä siis kostuta keksejä aivan läpimäräksi, koska keksit imevät kosteutta mascarponemoussesta.
Lue myös: Juotava tiramisu
Lue myös Anna.fi: Jäädyke on raikas ja hienostunut jälkiruokien klassikko – näillä resepteillä onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maailman paras tiramisu Henri Alénin reseptillä
Onkohan espresson määrä oikea? Itse käytän max yhden kolmasosan reseptissä annetusta määrästä.
Hei Pirkko!
Espresson määrä on oikein reseptissä. Toki kahvin määrää voi halutessaan vähentää. Sormikeksit imevät aika paljon nestettä. Jos käyttää tiramisussa muita keksejä, esimerkiksi kaurakeksejä, kannattaa espresson määrä puolittaa.
Mihin sitrushedelmät kuori tuli?
Sitä ei mielestäni ohjeessa mainita ollenkaan..?
-janina