Herkkusienikeitto
Herkkusienikeitto on kermaisen pehmeä, maukas ja helppotekoinen. Tarjoa samettinen sienisoppa alkuruokana tai isompana annoksena pääruokana rapeakuorisen maalaisleivän kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Herkkusienikeitto
- 400 g herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl kana- tai kasvislientä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
Valmistusohje
Herkkusienikeitto valmistuu helposti näin:
- Paloittele 400 grammaa herkkusieniä. Kuori ja hienonna salottisipuli.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Kuullota sieniä ja sipulia noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt ja sienistä haihtunut enin neste.
- Sekoita joukkoon neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja. Lisää seitsemän desilitraa kana- tai kasvislientä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
- Lisää kaksi desilitraa kuohukermaa, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallinen valkopippuria. Kuumenna, mutta älä keitä.
- Koristele herkkusienikeitto tuoreella timjamilla ja tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän tai itse tehtyjen sämpylöiden kera.
Lue myös Anna.fi: Samettinen sienikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herkkusienikeitto