Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunisilli

Uunisilli punasipulin, purjon, yrttien ja kerman kanssa kanssa haudutettuna on ihana lohturuoka. Lorauta lopuksi joukkoon ruskistettua voita ja nauti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunisilli

  • 4 sillifileetä
  • 50 g voita
  • 2 punasipulia
  • 1 purjo
  • 2 dl ruohosipulia
  • 1 dl tilliä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vahvaa sinappia
  • 1 tl roseepippuria
  • ¼ tl jauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Uunisilli valmistuu helposti näin:

  1. Valuta ja kuivaa neljä sillifileetä.
  2. Laita 50 grammaa voita kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä niin, että voi alkaa pikkuhiljaa kevyesti ruskistua ja tuoksu muuttuu paahtuneeksi. Sekoita voita muutaman kerran ja kaada voi kulhoon.
  3. Viipaloi kaksi punasipulia. Halkaise ja huuhdo purjo. Hienonna purjo, kaksi desilitraa ruohosipulia ja desilitra tilliä.
  4. Levitä puolet sipuleista, purjosta ja yrteistä uunivuoan pohjalle. Laita sillit sipulien päälle ja levitä loput sipulit ja yrtit kalojen pinnalle. Mausta kaksi desilitraa kermaa ruokalusikallisella vahvaa sinappia, teelusikallisella roseepippuria ja 1/4 teelusikallisella jauhettua maustepippuria ja kaada seos vuokaan.
  5. Paista silliä ja sipuleita 220 asteessa 15–20 minuuttia. Kaada lopuksi ruskistettu voi kalan pinnalle ennen tarjoilua.

Vinkki! Tarjoa uunisilli juhlavalla aterialla yhdessä sahramiperunoiden kera.

uunisilli

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.

Lue myös Anna.fi: Sillihyvve


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunisilli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.