Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Smetanasilli

Smetanasilli maistuu alkupalana näkkärien päällä. Koristele suupalat retiiseillä ja avomaankurkuilla ja viimeistele yrttiöljyllä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Smetanasilli

  • 150 g maustamatonta silliä
  • 120 g smetanaa
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni vihreä hapan omena
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 tl piparjuurta tai tuoretta piparjuurta raastettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 8 palaa näkkileipää
  • ½ kurkku tai 2 avomaankurkkua
  • 8 retiisiä
  • 100 g mätiä
  • pari oksaa tuoretta tilliä
  • 2 tl yrttiöljyä

Yrttiöljy

  • 1 ruukku tilliä tai ruohosipulia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Smetanasilli tehdään helposti näin:

1. Tee ensin yrttiöljy sekoittamalla ruukku tuoretta tilliä tai ruohosipulia, puoli desilitraa oliiviöljyä ja 1/4 teelusikallinen suolaa tehosekoittimessa. Voit käyttää öljyn heti. Halutessasi voit siivilöidä öljyn harsoliinan läpi. Purkita yrttiöljy puhtaaseen pulloon.

2. Pilko 150 grammaa maustamatonta silliä pieneksi kuutioksi ja sekoita se purkilliseen smetanaa.

2. Hienonna punasipuli ja kuutioi pieni vihreä hapan omena. Hienonna kaksi ruokalusikallista tilliä.

3. Yhdistä smetanasilli, punasipuli, omenakuutiot, tilli sekä kaksi teelusikallista piparjuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta raastettuna, teelusikallinen sokeria ja teelusikallinen suolaa.

4. Lusikoi täytettä halutessasi kahdeksan näkkileivän päälle.

4. Koristele smetanasillillä täytetyt näkkärit juustohöylällä ohueksi leikatulla kurkulla, retiisillä, mädillä, tillillä ja yrttiöljyllä. Syö heti. Näkkileipä vetistyy nopeasti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2022.

Vinkki: Smetanasilli maistuu myös joulun kalapöydässä keitettyjen perunoiden kanssa.

Lue myös: Sillivati, saaristolaisleipä, grillikylki, tikkulohi ja muut kesän mainiot maut – 8 ohjetta

Lue myös Anna.fi: Smetanaista sillihyvettä, grillattua siikaa, prosciuttosalaattia ja raparperijäätelöä – kohota juhannusruoka uudelle tasolle!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Smetanasilli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.