Smetanasilli
Smetanasilli maistuu alkupalana näkkärien päällä. Koristele suupalat retiiseillä ja avomaankurkuilla ja viimeistele yrttiöljyllä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Munaton
Ainekset
Smetanasilli
- 150 g maustamatonta silliä
- 120 g smetanaa
- 1 punasipuli
- 1 pieni vihreä hapan omena
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 2 tl piparjuurta tai tuoretta piparjuurta raastettuna
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 8 palaa näkkileipää
- ½ kurkku tai 2 avomaankurkkua
- 8 retiisiä
- 100 g mätiä
- pari oksaa tuoretta tilliä
- 2 tl yrttiöljyä
Yrttiöljy
- 1 ruukku tilliä tai ruohosipulia
- ½ dl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Smetanasilli tehdään helposti näin:
1. Tee ensin yrttiöljy sekoittamalla ruukku tuoretta tilliä tai ruohosipulia, puoli desilitraa oliiviöljyä ja 1/4 teelusikallinen suolaa tehosekoittimessa. Voit käyttää öljyn heti. Halutessasi voit siivilöidä öljyn harsoliinan läpi. Purkita yrttiöljy puhtaaseen pulloon.
2. Pilko 150 grammaa maustamatonta silliä pieneksi kuutioksi ja sekoita se purkilliseen smetanaa.
2. Hienonna punasipuli ja kuutioi pieni vihreä hapan omena. Hienonna kaksi ruokalusikallista tilliä.
3. Yhdistä smetanasilli, punasipuli, omenakuutiot, tilli sekä kaksi teelusikallista piparjuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta raastettuna, teelusikallinen sokeria ja teelusikallinen suolaa.
4. Lusikoi täytettä halutessasi kahdeksan näkkileivän päälle.
4. Koristele smetanasillillä täytetyt näkkärit juustohöylällä ohueksi leikatulla kurkulla, retiisillä, mädillä, tillillä ja yrttiöljyllä. Syö heti. Näkkileipä vetistyy nopeasti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2022.
Vinkki: Smetanasilli maistuu myös joulun kalapöydässä keitettyjen perunoiden kanssa.
Lue myös: Sillivati, saaristolaisleipä, grillikylki, tikkulohi ja muut kesän mainiot maut – 8 ohjetta
Lue myös Anna.fi: Smetanaista sillihyvettä, grillattua siikaa, prosciuttosalaattia ja raparperijäätelöä – kohota juhannusruoka uudelle tasolle!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Smetanasilli