
Sillilaatikko
Sillilaatikko on maukas uuniruoka, joka valmistuu vaivattomasti muutamasta raaka-aineesta. Matjessillistä tulee ihana aromi lohturuokaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Sillilaatikko
- 2 kg kiinteitä perunoita
- 150 g matjessillifileetä
- 3 1/3 dl kuohukermaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 4 rkl hienonnettua tilliä
- 100 g voita
Valmistusohje
Sillilaatikko tehdään helposti näin:
- Kuori ja viipaloi kaksi kiloa perunoita.
- Paloittele 150 grammaa sillifileetä.
- Sekoita kerman joukkoon yksineljäsosa teelusikallista rouhittua valkopippuria ja yksi teelusikallinen suolaa sekä neljä ruokalusikallista hienonnettua tilliä.
- Aseta vuokaan vuorotellen perunaviipaleita ja silliä. Kaada päälle kermaseos.
- Kuutioi 100 grammaa voita ja asettele voipalat laatikon päälle.
- Paista sillilaatikko 180 asteessa uunin keskitasolla noin tunti, tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.
Lue myös: Janssoninkiusaus
Lue myös Anna.fi: Sillivoileivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sillilaatikko