Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sillilaatikko

Sillilaatikko on maukas uuniruoka, joka valmistuu vaivattomasti muutamasta raaka-aineesta. Matjessillistä tulee ihana aromi lohturuokaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sillilaatikko

  • 2 kg  kiinteitä perunoita
  • 150 g matjessillifileetä
  • 3 1/3 dl kuohukermaa
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • 100 g voita

Valmistusohje

Sillilaatikko tehdään helposti näin:

  1. Kuori ja viipaloi kaksi kiloa perunoita.
  2. Paloittele 150 grammaa sillifileetä.
  3. Sekoita kerman joukkoon yksineljäsosa teelusikallista rouhittua valkopippuria ja yksi teelusikallinen suolaa sekä neljä ruokalusikallista hienonnettua tilliä.
  4. Aseta vuokaan vuorotellen perunaviipaleita ja silliä. Kaada päälle kermaseos.
  5. Kuutioi 100 grammaa voita ja asettele voipalat laatikon päälle.
  6. Paista sillilaatikko 180 asteessa uunin keskitasolla noin tunti, tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.

Lue myös: Janssoninkiusaus

Lue myös Anna.fi: Sillivoileivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sillilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.