Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizzerian kaalisalaatti

Pizzerian kaalisalaatti on simppeli perussalaatti, joka sopii lisukkeeksi melkein mille vain. Ainekset ovat yksinkertaiset, mutta öljy-etikkakastike pehmentää salaatin rakenteen rouskuvan rapeaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pizzerian kaalisalaatti

  • 500 g valkokaalia
  • 1 suippopaprika
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 1-2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Pizzerian kaalisalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa 500 grammaa keräkaalia ohuiksi suikaleiksi ja laita kulhoon. Puristele suikaleet käsin meheviksi. Halkaise suippopaprika, poista siemenkota ja suikaloi paprika. Hienonna puoli ruukkua ruohosipulia. Yhdistä paprikasuikaleet ja ruohosipuli kaalisuikaleiden kanssa.
  2. Sekoita kolme ruokalusikallista rypsiöljyä, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua tai valkoviinietikkaa, teelusikallinen sokeria, puoli teelusikallista suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Kääntele kastike kaali-paprikasuikaleiden joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. Pizzerian kaalialaatti säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
  3. Tarjoa pizzerian kaalisalaatti hampurilaisten lisukkeena tai vaikka grillipihvin kaverina.
pizzerian kaalisalaatti

Lue myös Anna.fi: Kaalisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizzerian kaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.