Kinkkumunakas
Kinkkumunakas kätkee sisäänsä kinkkua, paprikaa ja yrttejä. Munakas paistetaan pellillä tai uunivuoassa. Jämät voi syödä leivän päältä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kinkkumunakas
- 10 kananmunaa
- 2 dl kermaa, maitoa tai vettä
- 1 tl suolaa
- 1 punainen paprika
- 100 g kinkkusuikaleita
- 50 g emmentaalijuustoraastetta
- ½ dl hienonnettua basilikaa tai lehtipersiljaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kinkkumunakas valmistuu helposti näin:
- Riko kymmenen kananmunaa kulhoon ja lisää joukkoon kaksi desilitraa kermaa, maitoa tai vettä sekä teelusikallinen suolaa. Sekoita tasaiseksi. Pilko punainen paprika pieniksi. Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Ripottele pinnalle paprikat, sata grammaa kinkkusuikaleita, 50 grammaa emmentaalijuustoraastetta ja puoli desilitraa hienonnettua basilikaa tai lehtipersiljaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit loppuvaiheessa kääntää grillivastukset hetkeksi päälle, jotta saat pintaan enemmän väriä.
- Rouhaise valmiin munakkaan pinnalle puoli teelusikallista mustapippuria ja leikkaa kinkkumunakas annospaloiksi.
Vinkki! Tarjoa kinkkumunakas lounaaksi tai välipalaksi kuituisten säpyläiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.
Lue myös Anna.fi: Peruna-lohiuunimunakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkumunakas