Lehtikaalikeitto
Lehtikaalikeitto mukailee suositun pinaattikeiton ohjetta. Pakastettu lehtikaali on edullista ja riittoisaa keittoainesta. Lisää keiton päälle keitetty kananmuna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lehtikaalikeitto
- 1 sipuli
- 50 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 1 kasvisliemikuutio
- 500 g pakastettua lehtikaalia
- 1 tl suolaa
- ¼ tl jauhettua mustkottipähkinää
Lisäksi
- 4 keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
Lehtikaalikeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna 50 grammaa voita kattilassa ja paista sipulit pehmeiksi. Lisää kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja hyvin sekoittaen ja anna niiden kiehahtaa hetki, mutta älä ruskista.
- Vatkaa joukkoon litra maitoa muutamassa erässä, lisää kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Lisää keittoon 500 grammaa pakastettua lehtikaalia. Hauduta keskilämmöllä välillä kattilan pohjaa myöten sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta lehtikaalikeitto teelusikallisella suolaa ja neljäsosa teelusikallisella jauhettua muskottipähkinää.
- Laita neljä kananmunaa varovasti kiehuvaan veteen ja keitä 5–6 minuuttia. Jäähdytä munat juoksevalla kylmällä vedellä. Kuori ja halkaise munat, laita munat keittoannoksiin ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa lehtikaalikeitto yön yli sämpylöiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.
Lue myös Anna.fi: Lehtikaaliminestrone
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lehtikaalikeitto