Hotellityyli makuuhuoneeseen! 4 vinkkiä, joilla loihdit luksusta kotiin

Haaveiletko kotiisi hotellimaista sisustustyyliä? Poimi tästä parhat vinkit makuuhuoneen uudistukseen ja sisusta tila hienostuneeseen tyyliin hotellisisustuksia ihaillen.

Niukkuus ja vähäeleisyys unohdetaan nyt sisustuksessa sekä kotona että ajankohtaiseen tyyliin sisustetuissa hotelleissa. Hotellityyli makuuhuoneeseen syntyy pienillä eleillä. Toteuta tila maaliremontista viimeistelyyn tai päivitä huone vain pienin elementein.

Lue myös: Sängynpääty ankkuroi makuuhuoneen tyylin – 5 ideaa sängynpäädyksi

1. Hotellityyli makuuhuoneeseen vaatii laadukkaat pintamateriaalit

Tyylikäs kokolattiamatto tai leveäsauvainen parketti sopii hyvin kodinkin makuuhuoneeseen. Hotellihuoneen sisustuksessa on tyypillistä, että valittu seinän sävy ylittää myös kiinteät kalusteet maadoittaen ne kokonaisuuteen.

Hotellihuoneessa maalataan usein seinä ja kiinteät kalusteet samalla sävyllä. Kuva: Helsingö

Hotellihuoneessa maalataan usein seinä ja kiinteät kalusteet samalla sävyllä. Kuva: Helsingö

Suunnittele valaistus huolellisesti

Valaistuksella on suuri merkitys tunnelmanluomisessa. Hotellihuoneissa valaistustasoja on jaettu omiin ryhmiinsä. Yleisvalo kattaa koko tilan ja on tarpeen esimerkiksi siivotessa. Tunnelmavalo voi olla vaikka ikkunapinnan ja verhojen eteen aseteltu ryhmä riippuvia valaisimia, jotka muodostavat kauniin yksittäisen valokeitaan tilaan. Näiden lisäksi yksittäisvaloa voi olla vuoteen päädyn takaa epäsuorasti seinään heijastettuna tai työpöydän työvalaisin sekä vuoteen päätyyn asennetut kohdistettavat lukuvalot. Parhaimmillaan kaikki valaistustasot ovat säädettävissä vuoteen rinnalta, sängystä nousematta.

Omaan makuuhuoneeseen on siis hyvä huomioida ainakin riittävä yleisvalo, kohdistettavat lukuvalot ja hajavaloa tilaan tuo jokin sisustuksellinen valaisin.

Hotellityyli makuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yleisvalo voi olla myös tilan katseenvangitsija. Kuva: Markslöjd

Makuuhuoneen yleisvalo voi olla myös tilan katseenvangitsija. Kuva: Markslöjd

Hotellityyli makuuhuoneeseen syntyy tyynyillä

Helpoin tapa sisustaa makuuhuoneeseen hienostunut tyyli on käyttää tekstiilejä. Älä kitsastele tyynyissä. Niitä on aina hotellihuoneessakin paljon. Panosta laadukkaisiin peittoihin sekä nukkumatyynyihin. Muhkea petaus ja laadukkaat vuodetekstiilit takaavat hotellimaiset unet.

Hotelleissa on aina myös tilaan sopivat, monikerroksiset verhoratkaisut. Ikkunaa lähinnä on usein koko lasipinnan siivilöivä valoverho. Tämän lisäksi on myös sisustuksellinen pitkä verho, joka voi myös vaihtoehtoisesti olla pimentävää kangasta. Verhon tärkein tehtävä on kuitenkin näkyvyyden ja luonnonvalon säätelyn mahdollisuus tilassa.

 Runsas petaus tuo tavalliseenkin makuuhuoneeseen hienostuneen tunnelman. Kuva: H&M

Runsas petaus tuo tavalliseenkin makuuhuoneeseen hienostuneen tunnelman. Kuva: H&M

Patja ja pääty kuntoon

Hotelleissa on lähes poikkeuksetta vuode, jossa on ihana patja. Panostamalla laadukkaaseen ja sinulle mieleiseen patjaan tavoitat paremmat unet omassa kodissasi. Viimeistele vuode hyvällä helmalakanalla ja kauniilla vuodepäädyllä.

Hotellityyli makuuhuoneeseen. Pellavainen helmalakana viimeistelee petauksen. Kuva: Ellos

Pellavainen helmalakana viimeistelee petauksen. Kuva: Ellos

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hotellityyli makuuhuoneeseen! 4 vinkkiä, joilla loihdit luksusta kotiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X