Sisustus

Miten myydä asunto nopeasti? Vinkit kodin myyntistailaukseen

Asuntoa myydessä on hyvä nähdä pientä vaivaa myyntikuvien ja kohteen stailauksen suhteen. Hyvillä kuvilla ja viihtyisällä sisustuksella edistät kohteen myyntiä.

Miten myydä asunto nopeasti? Tämän kysymyksen kanssa moni tuskailee. Kysyimme vinkkejä sisustussuunnittelijalta ja saimme käyttäämme kuvat ennen ja jälkeen asunnon stailauksen.

Viime vuosina asuntokauppa on hiljentynyt ja asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet. Kilpailu on alalla kovaa. Markkinoilla on monenlaisia välitysfirmoja ja niiden tarjoamia palveluja. Asuntoa myydessä valitaan tehtävään usein kiinteistönvälittäjä. Sopimustenteon yhteydessä kohde yleensä kuvataan, ja kuvat laitetaan nopeasti nettiin.

Jotkut välittäjät ottavat asunnosta kuvat itse, mitään stailaamatta. Joiltain välitysjoilta voit ostaa stailauksen kohteeseen. Useampi välittäjä tarjoaa myös mahdollisuutta hankkia kohdekuvat ammattilaisen ottamana.

Miten myydä asunto nopeasti? Sisustussuunnittelijan 7 stailausvinkkiä kodin myyjälle:

  1. Hyvän stailauksen lähtökohtana on siisti koti! Karsi pois kaikki ylimääräinen tavara lipastojen ja työtasojen päältä. Poista henkilökohtaiset tavarat, kuten: valokuvat, palkintopokaalit, matkamuistot ja keräilyesineet. Tilan on tarkoitus olla neutraali ja herättää mahdollisimman vähän ajatuksia edellisen asukkaan elämästä. Ostajalle pitää antaa mahdollisuus kuvitella itsensä ja/tai perheensä asumaan uuteen kotiinsa.
  2. Etsi kodin ”punainen lanka”. Punainen lanka voi löytyä arkkitehtuurista, näyttävästä lattiapinnasta, huomiota herättävästä seinästä, esillä olevasta värimaailmasta tms.
  3. Kokoa yhtenäinen värimaailma lainatekstiilien avulla. Vaaleat verhot, päiväpeitto ja yhteensointuva torkkupeitto raikastavat kummasti vanhemmankin sisustuksen.
  4. Ota huomioon ostajakohderyhmä. Stailaatko kotia lapsiperheelle vai menevälle sinkulle?
  5. Älä ripottele esineitä ympäriinsä. Tee selkeitä ryhmiä ja asetelmia.
  6. Korosta kodin parhaita puolia stailauksella. Virheitä ei saa peittää, joten kiinnitä huomio toisaalle.
  7. Tee yhteistyötä valokuvaajan kanssa. Oikeat kuvakulmat katsotaan yhdessä ja parhaat asunnon myyntikuvat syntyvät hyvästä stailauksesta ja ammattimaisista kuvista.

Vinkit antoi Riina Ahtola, Sisustussuunnittelija & Stylisti, Lila Visio

Lue myös: Oletko tietämättäsi sisustanut huoneista todellista pienempiä? Näin luot tilaa ympärillesi

Stailaus nopeutti asunnon myymistä – katso ennen ja jälkeen -kuvat

Puoli vuotta myynnissä ollut kohde stailattiin ja kuvattiin uudestaan. SKV:n kiinteistönvälittäjä kertoo, että kohde meni kaupaksi kahden viikon kuluttua uusien kuvien ottamisesta. Katso ennen ja jälkeen -kuvat alta!

Kohteessa oli aiemmin pääosissa tumma kirjahylly, joka teki tiloista hyvin ahtaat. Kuva: SKV
Myyntistailauksessa vuode pedattiin kauniiksi ja vankka hyllykkö siirrettiin työhuoneeseen. Kuva: SKV

Välittäjä ei ole sisustaja. Pienellä ajankäytöllä edistät kohteesi myyntiä. Ja jo välittäjää valitessa on hyvä selailla hänen aiempia kohteitaan. Selvitä, millaista kuvamaailmaa hänen kohteistaan on tarjolla. Huonot kuvat eivät houkuttele kohteeseen, ja myynti hidastuu.

Retrohenkinen kylpyhuone hyppäsi silmille ilman somisteita. Kuva: SKV
Tummat tekstiilit maadoittivat tilan tyylikkääksi. Kuva: SKV

Se, että kohde on siisti ja selkeä, auttaa kuvien onnistumisessa. Tunkkaisen, likaisen ja ahtaan kodin kuvat eivät houkuttele paikalle ketään. Se vaiva, jonka näet kodin puunaamisessa ja stailaamisessa ennen välittäjän tuloa, on varmasti kummankin etu.

Asunnon tv-huoneessa oli aiemmin kalusteet satunnaisessa järjestyksessä. Kuva: SKV
Myyntikuntoon laitettaessa tila sai ryhtiä ilmeeseensä. Kuva: SKV

Tiesithän! Kotisi kuvat saattavat päätyä vaikka minne

Lataamalla kotisi kuvat asunnonvälityssivustoille, kuten Oikotie.fi, Etuovi.com ja Vuokraovi.com,  annat samalla luvan, että  Alma Media ja Sanoma-konserni saavat käyttää kotisi kuvia juttujensa kuvituksena ilman erillistä lupaa tai korvausta, kertoo Journalisti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten myydä asunto nopeasti? Vinkit kodin myyntistailaukseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.