Yuki Abe

Vuoden 2021 kalustesuunnittelijaksi on valittu Yuki Abe – millaisia kalusteita hän onkaan suunnitellut?

Suunnittelija Yuki Abe on luovimmillaan Lapissa ei-tampattuja polkuja kulkiessaan. ”Aikaisemmin minulla oli tapana olla viikko pari Lapissa joka kuukausi. Se oli luovuuden kannalta hyvä yhdistelmä”, Yuki pohtii

Innostuin muotoilusta…

vähän mutkan kautta. Alun perin minua kiehtoi filosofia, mutta siitä ei oikein valmistu ammattiin. Arkkitehtuurissa oli minun makuuni liian vähän luovaa työtä, mutta kalustemuotoilu tuntui juuri sopivan luovalta ja konkreettiselta.

Ensimmäinen muotoilija, joka teki vaikutuksen…

oli Ilkka Suppanen ja muut Snowcrash-ryhmän jäsenet. Menin opiskelemaan vuonna 1997, ja he olivat juuri edellisenä vuonna lyöneet itsensä läpi Milanossa.

Vastuullisuus…

on minulle hyvin tärkeää, mahdollisuuksien mukaan myös kalustesuunnittelussa, mutta varsinkin Luomoassa, jossa olen osakkaana. Olemme luoneet modulaarisen, puurakenteisen rakennusjärjestelmän, jossa sisäseinät, sisäovet ja alakatot ovat kaikki siirrettävissä ja helposti uudelleenkäytettävissä. Moduulit valmistetaan tehtaalla materiaalihukka minimoiden ja kasataan paikan päällä. Rakennamme ympäristöjä, joissa on tilaan sopiva, miellyttävä akustiikka.

Lue myös: Miten tästä tulikin näin hyvä? Neljä suomalaista suunnittelijaa kertoo suosikkituotteensa synnystä

Lankku-akustiikkapaneeli

Lankku-akustiikkapaneeli Kuva: Luomoa

Omista huonekaluistani…

kodistani löytyy Kimono-työtuoli. Pidän tuosta tuotesarjasta, sillä Kimono-tuolia on helppo varioida eri kokoluokassa – pikkutuolista sohvaan.

Lue myös: Nämä designesineet viedään käsistä! Kolme second hand -kauppaa kertoo tämän hetken myyntihittinsä

Kimono-tuolit

Kimono-tuolit Kuva: Luomoa

En ole minimalisti…

omasta mielestäni, mutta ehkä joku eteläeurooppalainen olisi eri mieltä. Tuotemuotoilussa on aina kaksi tasoa: muotoilu voi olla minimalistinen, mutta ajatustasolla siinä on runsautta, ajatusleikki tai oivaltava käyttötarkoitus.

Hanabi-sohva

Hanabi-sohva Kuva: Vivero

Lue myös: Inari, 39, muutti perheensä kanssa Helsingistä Sodankylään – kertoo nyt, millaista on asua 40 kilometrin päässä lähimmästä kaupasta keskellä metsää

Kaipaan…

matkustamista ja Lappia. Aikaisemmin minulla oli tapana olla viikko pari Lapissa joka kuukausi. Se oli luovuuden kannalta hyvä yhdistelmä. Lapissa luontokomeus oli tärkeää. Lumikenkäilin niitä ei-tampattuja polkuja ja harrastin vapaalaskua, ulkoilin todella paljon.

Juttu on ilmestynyt Dekossa 8/21.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vuoden 2021 kalustesuunnittelijaksi on valittu Yuki Abe – millaisia kalusteita hän onkaan suunnitellut?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X