Lusikkaleivät
Lusikkaleivät ovat pikkuleipien parhaimmistoa. Ei juhlaa ilman perinteisiä lusikkaleipiä. Täytteeksi käy maun mukaan lemon curd -tahna, aprikoosi- tai omenahillo.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
Lusikkaleivät:
- 200 g voita
- 1.5 dl sokeria
- 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
Lusikkaleipien täyte:
- lemon curd -sitruunatahnaa
- omenamarmeladia
- tai aprikoosimarmeladia
Lusikkaleipien päälle:
- sokeria
- tai tomusokeria
Valmistusohje
Lusikkaleivät leivotaa näin.
- Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon.
- Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisokeriseos tasaiseksi.
- Sekoita sooda ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää voi-sokeriseokseen.
- Painele taikinaa soikeapesäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanmuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pohjalle sitruunatahnaa tai marmeladi ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain, jolloin saat munan muotoisia pikkuleipiä. Kierittele lusikkaleivät sokerissa tai seulo pinnalle tomusokeria.
Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Muistatko vielä tämän 80-luvun hittiherkun? 5 helppoa ja herkullista riisisuklaareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lusikkaleivät
Tein juuri Kotilieden ohjeella lusikkaleipiä. En tällä kertaa ”ruskistanut” voita, vaan nypin kaikki aineet sekaisin. Mielestäni tuo ohjeen vehnäjauhomäärä ei riitä. Laitoin 5 dl puolikarkeita ja sen jälkeen annoin taikinan hiukan jämäköityä. Tuli hyviä, mutta väriä ei tullut juurikaan. Paistoin 175° ja reilun 10 min. Huomenna aion tehdä toisen erän ja keitän voin jos sais vähän väriä. Mutta hyvä ohje!