Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvispiirakka

Kasvispiirakka muuntuu moneksi ruokasesonkien mukaan. Keväällä täytteeseen saa vihertävää väriä kauden ensimmäistä nokkosista. Kasvispiirakan pohja leivotaan perunavoitaikinasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kasvispiirakka, perunavoitaikina

  • 1 1/3 dl perunasosejauhetta
  • 1/3 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl kylmää vettä

Kasvispiirakka, täyte

  • 300 g parsakaalia tai kukkakaalia
  • 5 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 200 g raastettua emmentaljuustoa
  • 6 kananmunaa
  • 6 dl maustamatonta Bulgarian jogurttia
  • 300 g pakastepinaattia tai keitettyä nokkosta
  • 1 tl timjamia tai oreganoa
  • 1 yrttikuutio tai 1 tl yrttisuolaa

Valmistusohje

Kasvispiirakka leivotaan helposti näin:

Tämä kasvispiirakkataikina riittää yhteen uunipannuun, mutta voit tehdä taikinasta myös pieniä piiraita tai kaksi pyöreää piirakkaa.

  1. Sekoita perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Paloittele joukkoon rasva ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmää vettä ja sekoita ainekset taikinaksi. Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa.
  2. Paloittele parsakaalit tai kukkakaalit. Jos haluat lisätä piirakkaan porkkanoita, kuori porkkanat ja leikkaa ne pyöreiksi lanteiksi. Halkaise kesäkurpitsa. Keitä parsakaalin tai kukkakaalin kukintoja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Kaada kuuma vesi pois ja jäähdytä kasvikset kylmällä vedellä. Valuta. Keitä porkkanaviipaleet samaan tapaan tai kypsennä niitä hetken wokissa. Halkaise kesäkurpitsa, viipaloi ja pehmennä palaset wokissa.
  3. Kauli taikinasta uunipannun kokoinen levy, lopuksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannuun. Tasoita reunat. Sirottele taikinalevylle raastettua parmesaanijuustoa, emmentalraastetta, porkkanaviipaleita, ohuita parsa- tai kukkakaalin kukinnon viipaleita ja kesäkurpitsaa. Sekoita kananmunat, jogurtti ja hienonnettu nokkonen tai pinaatti. Mausta seos ja kaada kasvisten päälle.
  4. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Loppuvaiheessa voit alentaa lämpötilaa 175 asteeseen.
  5. Tarjoa kasvispiirakka lämpimänä tai anna sen jäähtyä ja leikkaa kylmänä pienen pieniksi suupaloiksi.

Vinkki! Voit leipoa pellillisen sijaan kaksi pyöreää kasvispiirakkaa.

Vinkik! Voit hyvin lisätä piirakan täytteeseen muutaman varren kevätsipulia.

Lue myös: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa

Lue myös Anna.fi: Parsakaalipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvispiirakka

Hennamau

6 kananmunaa ja 300 kiloo pinaattia!!?? Onko joku nyt pielessä…

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Henna! Kiitos tarkkaavaisuudestasi! Ohjeessa oli virheellinen määre nokkosen kohdalla. Oikea määrä on 300 g. Se on nyt korjattu ohjeeseen. Piirakan ohje on yhdelle pellilliselle (tai kahdelle pyöreälle piirakkavuoalla), siksi kananmunia tarvitaan tuo 6 kpl.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.