Blonditiina testasi - Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan

Vitello tonnato on Piemontesta peräisin oleva italialainen alkuruoka, varsinainen klassikkoruoka. Vitello tonnato on valkoviinissä kasvisten kanssa keitettyä vasikkaa, joka tarjoillaan ohuina viipaleina tonnikalakastikkeen kera. Olen kirjoittanut slow foodin kodista eli Hitaiden nautintojen Piemontesta aikaisemminkin, joten käy tsekkaamassa sekin postaus.
Kalan ja lihan liitto toimii vitello tonnatossa ja vorschmackissa
Söin aitoa Vitello tonnatoa viimeksi Gardajärvellä Villa Arcadion kokin tekemänä. Alla oleva maisemakuva on näpsäisty noista huikeista näkymistä. Kyseessä on yksi niitä harvoja ruokia, jossa lihan ja kalan sotkeminen keskenään svengaa mitä parhaiten. Toinen tällainen ruoka on mielestäni vorschmack. Linkitetään tähän senkin ohje, sillä Helppo vorschmack sopii sekin vapputarjottavaksi uuniperunoiden, vohveleiden tai muurinpohjalettujen kanssa.
Viinivinkki

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blonditiina testasi - Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan