Vitello tonnato on Piemontesta peräisin oleva italialainen alkuruoka, varsinainen klassikkoruoka. Vitello tonnato on valkoviinissä kasvisten kanssa keitettyä vasikkaa, joka tarjoillaan ohuina viipaleina tonnikalakastikkeen kera. Olen kirjoittanut slow foodin kodista eli Hitaiden nautintojen Piemontesta aikaisemminkin, joten käy tsekkaamassa sekin postaus.
Kalan ja lihan liitto toimii vitello tonnatossa ja vorschmackissa
Söin aitoa Vitello tonnatoa viimeksi Gardajärvellä Villa Arcadion kokin tekemänä. Alla oleva maisemakuva on näpsäisty noista huikeista näkymistä. Kyseessä on yksi niitä harvoja ruokia, jossa lihan ja kalan sotkeminen keskenään svengaa mitä parhaiten. Toinen tällainen ruoka on mielestäni vorschmack. Linkitetään tähän senkin ohje, sillä Helppo vorschmack sopii sekin vapputarjottavaksi uuniperunoiden, vohveleiden tai muurinpohjalettujen kanssa.
6 annosta
noin 700 g viipaloitua kalkkunan ravustettua rintafileetä
TONNIKALAKASTIKE
1 tlk tonnikalaa öljyssä
3 anjovisfileetä
1 1/2 dl yrttimaustettua ranskankermaa
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1/2 dl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
(1 tl sormisuolaa)
1 tl sokeria
LISÄKSI
kapriksia
rucolaa tai salviaa
(parmesaanilastuja)
- Tee kastike. Pane ainekset monitoimikoneesen tai tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Tarkista suola.
- Leikkaa kalkkunan rintafileestä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasille. Lusikoi päälle tonnikalakastiketa. Ripottele päälle kapriksia, yrttejä ja parmesaanilastuja.
Herkkuhetkiä italialaisittain toivottaa
Blonditiina
Kommentit
Kommentoi juttua: Blonditiina testasi – Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan