Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo vorschmack

Helppo vorschmack valmistuu kotikeittiössä mutkattomasti. Mannerheimin suosikkiruokanakin tunnettu vorschmack maistuu suolakurkun ja punajuuren kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Vorschmack

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 matjes-sillifilee
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 anjovisfileetä
  • 1 dl lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Vorschmack valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauhelihat omassa rasvassaan, lisää sipulisilput lihan joukkoon kuullottumaan.

2. Hienonna matjesfilee ja anjovisfileet leikkuulaudalla ja lisää pataan. Mausta pippurilla ja tomaattipyreellä, lisää lihaliemi. Kuumenna pata kiehuvaksi, peitä kannella ja nosta 150 asteiseen uuniin hautumaan 1–1 1/2 tunniksi. Tarkista padan nestemäärä noin 20 minuutin välein ja lisää tarvittaessa 1/2 dl kuumaa lihalientä.

3. Vorschmackin pitää pysyä kosteana, mutta vettä ei saa jäädä irtonaiseksi. Jotta vorschmack ei muistuttaisi liikaa jauhelihakstiketta, sen voi soseuttaa vielä sauvasekoittimella. Näin saat tasaisen tahnan.

4. Nauti vorschmack mausterkurkkusuikaleiden, punajuurisilpun, smetanan ja uuniperunan kanssa.

Lue myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat

Katso myös Anna.fi: Rousku-punajuurivorschmack


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo vorschmack

Sinun täytyy kommentoidaksesi.