
Helppo vorschmack
Helppo vorschmack valmistuu kotikeittiössä mutkattomasti. Mannerheimin suosikkiruokanakin tunnettu vorschmack maistuu suolakurkun ja punajuuren kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Vorschmack
- 400 g lampaan jauhelihaa
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 1 matjes-sillifilee
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2-3 anjovisfileetä
- 1 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Vorschmack valmistuu helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauhelihat omassa rasvassaan, lisää sipulisilput lihan joukkoon kuullottumaan.
2. Hienonna matjesfilee ja anjovisfileet leikkuulaudalla ja lisää pataan. Mausta pippurilla ja tomaattipyreellä, lisää lihaliemi. Kuumenna pata kiehuvaksi, peitä kannella ja nosta 150 asteiseen uuniin hautumaan 1–1 1/2 tunniksi. Tarkista padan nestemäärä noin 20 minuutin välein ja lisää tarvittaessa 1/2 dl kuumaa lihalientä.
3. Vorschmackin pitää pysyä kosteana, mutta vettä ei saa jäädä irtonaiseksi. Jotta vorschmack ei muistuttaisi liikaa jauhelihakstiketta, sen voi soseuttaa vielä sauvasekoittimella. Näin saat tasaisen tahnan.
4. Nauti vorschmack mausterkurkkusuikaleiden, punajuurisilpun, smetanan ja uuniperunan kanssa.
Lue myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat
Katso myös Anna.fi: Rousku-punajuurivorschmack
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo vorschmack