Kinkkujuustovohvelit - streetfoodia klassikkotwistillä

Vohvelirauta unohtuu helposti kaapin perukoille, mutta välillä se on pitänyt kaivaa esiin, kun vohveliraudalle on keksitty uutta käyttöä. Rapakon takana vohveliraudalla paistetaan alkuperäisen käyttötarkoituksen lisäksi muitakin brunssiherkkuja. Mm. pullat ja rullattu pizza ovat saaneet pinnalleen vohvelikuvion Himahellassa vohvelikuvion jo aikaisemminkin. Samoin vohvelirautaa on tullut käytettyä kuviomaan paahtoleipää voileipägrillin tapaan. Linkit ohjeisiin löydät postauksen lopusta.
Kinkkujuustovohvelit – streetfoodia klassikkotwistillä
Croque monsieur ja croque madame ovat ranskalaisia, kinkulla ja juustolla päällystettyjä lämpimiä voileipiä. Madame aateloidaan tavallisesti vielä paistetulla kananmunalla.
Niinpä klassinen Croque monsieur sai blondikeittiössä muodon, jota voisi kutsua vaikka Blondin kinkkujuustovohveliksi. Tästä ei nyt kannata vetää hernettä nenään, nimi tulee vohveliraudasta, ei varsinaisesta ruokalajista!
Kinkkujuustovohvelit Croque monsieurin tapaan
neljä annosta
4 hampurilaissämpylää
8 viipaletta käristettyä pekonia tai savukinkkua
1/2 dl majoneesia
1 tl karkeaa dijoninsinappia
1 rkl makeaa chilikastiketta
8 viipaletta voimakkaan makuista juustoa ( esim. Appenzeller)
- Paista pekoni rapeaksi pannulla omassa rasvassaan, Voit kypsentää sen myös mikrossa kahden talouspaperiarkin välissä. Aikaa siihen menee noin 3-4 minuuttia mikroaaltouunin tehosta riippuen.
- Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja chilikastike.
- Halkaise hampurilaissämpylät ja voitele sämpylöiden toinen puoli majoneesiseoksella. Pane kaksi juustoviipaletta majoneesin päälle, juuston päälle käristetty pekoni tai kinkkuviipaleet ja niiden päälle jälleen juustoviipaleet.
- Kypsennäleivät vohveliraudalla, niin saat pintaan hauskan vohvelikuvion. Nauti heti.
Muista myös nämä vohveliraudalla syntyvät herkut:
Ohje: Kantarelli-härkis-toast
Ohje: Pullavohvelit
Ohje: Nyt pannaan pizza rullalle
Ohje: Churrovohvelit haastavat munkit
Vohvelirautaterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkujuustovohvelit - streetfoodia klassikkotwistillä