Himahella

Korona tuli keittiöön - Nyt eletään kokkisodan aikaa!

Blondikeittiön kotivaran inventaario näytti tältä ilman hamstarausta.

Koronavirus pistää ihmiset pysymään kodeissaan. Koska kaupassakäynnitkin kannattaa rajoittaa minimiin, nyt on hyvää aikaa miettiä vaikka viikon ruokalista etukäteen tai ainakin useampi ruoka kerralla. Niitä kotivaran säilykkeitä kannattaa nyt kierrättää, mutta purkkiruoalla ei ainakaan vielä tarvitse elää. Kaupoissa on tavaraa ihan kuin ennenkin. Kuivahiivaa lukuunottamatta.

Korona tuli minunkin talouteeni, mutta onneksi ei tautina, vaan vapaaehtoisena kotikaranteenina. Kuulun riskiryhmään, sillä minulla on allerginen astma. Niinpä otan koronan vakavasti, pysyn kotona ja pidän huolta fyysisestä etäisyydestä.

Kotoillessani yritän nähdä myös pandemian positiiviset puolet. Kun kalenteri tyhjeni ainakin harrastemenoista, sinne tuli samalla tilaa tehdä asioita, joita muuten ei ehkä teksi. Minulle korona tarkoittaa myös pakollista rauhoittumista, vaikka olen niitä onnekkaita, joiden elämää virus ei suuresti mullistakaan. Teen kuitenkin kaikkeni, että pysyn terveenä.

Toivon, että monessa perheessä kokataan nyt kotiruokaa ja että lapset ja nuoret otetaan mukaan ruoanlaittoon. Ruoanlaittotaito kun on yksi elämän tärkeimmistä selviytymistaidoista. Ja nythän kriisi on päällä! Tätä kirjoittaessani hallitus miettii ulkonaliikkumisen tiukempaa rajoittamista. 

Älä tuijota orjallisesti reseptiä – nyt leikitään kokkisotaa!

Viikko sitten kävin läpi säilykevarastoni, pakastimeni ja kuiva-ainekaappini. Ruokaihmisellä on yleensä jo kotivara ihan ”rakkaudesta lajiin”.  Aloituskuvan säilykeet olivat kuivakaappini tilanne ajalta ennen koronaa. Nyt onkin hyvä hetki kierrättää kaapeista löytyviä raaka-aineita. Tuoretavaroita voi ostaa normaalia reilummin sillä kauppareissulla. Mm. juurekset säilyvät hyvinä pitkiä aikoja ja niistä saa loihdittua mitä herkullisinta ruokaa.

Ruokavaikuttajat jakavat nyt sosiaalisessa mediassa paljon ruokaohjeita. Niistä kannattaa ottaa vinkkejä, mutta soveltaminen on sallittua. Jos kaapistasi ei löydy jotakin erikoistahnaa, älä lähde metsästämään sitä kaupasta, vaan leiki kokkisotaa. Korvaa puuttuva aines jollakin muulla tai jätä se pois. Leivonta on kemiaa, mutta ruoanlaitto on freestyleä. Siinä saat vapaasti olla luova.

Koska Himahellassa tehdään blogin nimen mukaisesti kotiruokaa, kerään tähän alle jo aikaisemmin julkaistuja postauksia,  jotka sopivat koronakaranteenissa kokkailtavaksi. Ole luova ja sovella. Uusia makuelämyksiä saattaa syntyä ihan vahingossa!

Yhdestä 1 1/2 kg kirjolohesta syntyi Blondikeittiössä kolme ruokaa.

Kokonainen lohi – kolme helppoa ja nopeaa ruokaa yhdestä kalasta

Italo-mamman lihapullat kypsyvät herkulliseksi tomaattikastikkeessa.

Lihapullat kolmen äidin tapaan

Ragú – ruuhkavuosieni pelastus

15 ohjetta perunasta

Yrttinen pataleipä

© Tiina Rantanen

Pataleipä muuntuu moneksi – kokeile neljää Blonditiinan ohjetta

Pannari maistuu makeana ja suolaisena

Banaani-mustikkapannari on herkullinen välipala tai brunssiherkku.

Koronaterveisin

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Korona tuli keittiöön - Nyt eletään kokkisodan aikaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *