Syksy on kotimaisten omenoiden sesonkia. Ja 2020 näyttää erinomaiselta omenavuodelta. Niinpä niistä tulee taiottua herkku, jos toinenkin, sillä pihani vanhat omenapuut ovat nyt hyvin satoisia.
Kuluvana sesonkina on jo herkuteltu kaura-omenapaistoksella, omenarisotolla, Kummitädin helpolla omenapiirakalla sekä omenaletuilla. Pari satsia olen tehnyt jo uuniomenahilloakin. Jos sanonta, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla, pysyn terveenä varmaan koko omenasesongin!
Omenaletut
14-15 kappaletta
1 kananmuna
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl omenasosetta
½ dl sulatettua voisulaa tai juoksevaa margariinia
1 dl (speltti)vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Paistamiseen
voita tai juoksevaa margariinia
- Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää jogurtti, omenasose, juokseva rasva ja kuivat aineetSekoita tasaiseksi. Sulata nokare voita ohukaispannun koloissa. Anna ruskistua hiukan. Lusikoi ruokalusikallinen taikinaa lettupannujen kokoihin. Paista kypsäksi molemmin puolin.
- Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Brunssilla voit tarjota omenalettuja myös paistetun pekonin kanssa.
Vinkki! Voit myös korvata omenasoseen lisäämällä taikinaan 2 desiä raastettua omenaa.
Lue myös :
Omenapiirakka kolmella tapaa
Syksyisiä makuja: Omenakyljyksiä ja murupiirakkaa
Omenaisin terveisin
Blonditiina
Kommentit
Kommentoi juttua: Omenasesonki on avattu: Kokeile helppoja omenalettuja