Ihmiset

Anna: Tunnettu mieskoomikko kouri Anna-Leena Härköstä juhlissa: ”Pelkäsin tehdä asiasta numeroa”

Kirjailija-näyttelijä Anna-Leena Härkönen ei häpeä menettää kasvojaan, kirjoittaa Anna-lehti. Hän uskaltaa tehdä rankkojakin ratkaisuja, vaikka välillä vastaan sanominen tuntuu vaikealta.

Kirjailija Anna-Leena Härkönen näki ja koki ahdistelua jo nuorena. Koskettelua ja käpälöintiä ilman lupaa tapahtui esimerkiksi kirjoitusleirillä, johon Härkönen osallistui 16-vuotiaana. Samalla leirillä Anna-Leena kirjoitti Häräntappoaseen ensimmäiset liuskat.

”Olin yksin oleskeluhuoneessa, kun minua vanhempi miesopiskelija tuli sinne istumaan kanssani. Hän sanoi niskojeni vaikuttavan kireiltä ja kysyi, voisiko hän hieroa hartioitani”, Härkönen kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Lue myös: Kirjailija Anna-Leena Härkönen ei aina hallitse raivoaan: Löi ihmistä, joka puhui pahaa kuolleesta siskosta

”Vastasin viattomasti, että joo! Tunsin kuitenkin, että hän tekee jotain muuta, liikaa, mutta en osannut sanoa mitään silloinkaan, kun hän yhtäkkiä suuteli niskaani. Siirryin vain vähän kauemmas, ei tullut mieleenkään sanoa, että anteeksi, mitä sä just teit? Siitä olisi tullut ikävä fiilis.”

Sen jälkeen vastaavia kokemuksia on ollut paljon.

”Meidät 1960-luvulla syntyneet tytöt kasvatettiin kilteiksi. Opimme, että käpälöinti on huomionosoitus, merkki siitä että kelpaa. Käpälöijän mieltä ei myöskään saanut pahoittaa tekemällä asiasta numeroa”, Härkönen muistelee Annassa.

Anna-Leena Härkönen: Tunnettu koomikko kouraisi, pahoitteli ja tarjosi drinkin

Kuitenkin vielä pari vuotta sitten Anna-Leena Härkönen jähmettyi, kun vanhempi, tunnettu mieskoomikko tarttui eräissä juhlissa rintaan kiinni.

”Pelkäsin tehdä asiasta numeroa, koska se olisi merkinnyt arvostetun miehen nolaamista. Ystäväni huomasi kuitenkin, mitä tapahtui, ja kysyi mieheltä terävästi, mitä tämä oikein meinasi. Mies pyyteli anteeksi ja tarjosi meille drinkit”, Härkönen kertoo Annassa.

Lue myös Anna.fi: Anna-Leena Härkösen 8 oivallusta elämästä: ”Enää en harrasta mykkäkoulua”

Härkösen mukaan Me too -liike on vaikuttanut niin, että nyt kirjailija on valmiimpi huutamaan suoraa huutoa, että ”mitä helvettiä”, jos joku vaikkapa tungoksessa puristaisi epäasiallisesti.

”Uskon yhä siihen, että ihmisille pitää olla ystävällinen eikä kaikkea, mitä mieleen tulee, tarvitse möläyttää ääneen. Kiltti pitää olla ja yrittää jotenkin hillitä itsensä, mutta omat rajatkin pitää osata vetää. Minkä takia me yhä usein vain haukomme henkeä ja halvaannumme sen sijaan, että raivostuisimme tai antaisimme takaisin?”

Lue myös Annan juttu: Anna-Leena Härkönen pohtii eron jälkeen uutta parisuhdetta: ”Onko helpompaa olla loppuelämä yksin?”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Tunnettu mieskoomikko kouri Anna-Leena Härköstä juhlissa: ”Pelkäsin tehdä asiasta numeroa”

Equal

Joskus olisi mukava nähdä juttu siitä,kun vanhempi naishenkilö on kourinut nuorta miestä. Sellaistakin lienee tapahtunut.

Kert

Pitäisi olla ns olla munaa sanoa myös nimi.
Ethän voi saada edes mitään syytettä itse koska tapahtuma on totta…

Anna

Kourijat tietysti vähättelee. Tuo on naisena vastentahtoisesti kourituksi joutuminen on kyllä niin yleistä ettei sitä ole edes osannut pitää vääränä. Onneksi näin viiskytluvulla syntynyt alkaa oleen jo niin epätodennäköinen kohde. Korkeintaan tosi känninen voi joskus vielä yrittää, mutta kun kourijalla kännitilasta johtuen motoriikka on niin hidas ja epätarkka niin väistäminen onnistuu helposti.

Mumma

Mumma olen ainoalle lapsenlapselleni <3

Taikku

Olen Mimmua!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.