Ihmiset

Anna: Tuore isoäiti Sikke Sumari: ”Olen miettinyt kauneusleikkauksia”

Sikke Sumari ei ole vieläkään tottunut ajatukseen, että hän on yli kuusikymppinen. Äidin hautajaisissa saatu sydänkohtaus kuitenkin herätti hänet ajattelemaan, että elämän jatkuminen ei ole itsestäänselvyys, selviää Anna-lehdestä.

Tuore isoäiti Sikke Sumari, 67, on lähes sekaisin onnesta. Siken ja Tony Ilmonin poika Max asuu vaimonsa kanssa Zürichissa, Sveitsissä ja tuoreet isovanhemmat ovat jo käyneet katsomassa lapsenlastaan.

”Oli liikuttava hetki, kun sain pitää häntä sylissäni. Kyllä siinä jokunen kyynel vierähti. Äitini kuoli viime keväänä, ja nyt tuli tämä ihana vauva. Näin elämä menee, tällaisessa sukupolvien rajakohdassa minä olen”, Sikke sanoo Annassa.

Sikellä ei ole ollut muita ikäkriisejä, mutta kuudenkympin ylitys oli rankka rajapyykki.

”Se jysähti. Minulla on yhä vaikeuksia tottua kuutosella alkaviin ikänumeroihin. Eivät nuo numerot ole minua, ei 67 oikein kuulosta omalta iältä”, Sikke sanoo Annassa.

”Elämä on mielestäni enemmän jana kuin kaari. Olen viivalla yli keskivälin, joten enin on jo takana. Silti on vaikea tottua nimityksiin vanhus, seniori, eläkeläinen tai mummo. En ole vielä päättänyt, mikä olen lapsenlapselleni. En haluaisi leimautua ikään. En ole oikein Mami enkä ainakaan Mummo, mutta ehkä Mummi tai Nuormummi tai mieluiten Sikke-mummi”, Sikke pohtii jutussa.

Lue myös: Sikke Sumari, 65, valmistuu kokiksi: ”Nyt voin vihdoin esiintyä ammattiasussa”

Sikke Sumari sai sydänkohtauksen äitinsä hautajaisissa

Sikke sanoo Annassa, että hänen äitinsä kuolema ei tullut yllätyksenä. Sikke luuli jopa, että oli jo surunsa surrut. Hautajaispäivänä hän oli kuitenkin jännittynyt.

”Tunne oli sama kuin suoran tv-lähetyksen alla, puristava jännitys rinnassa, mutta tällä kertaa se ei vain tuntunut menevän ohi. Katselin äidin arkkua, aloin itkeä, eikä itkusta meinannut tulla loppua. Muistotilaisuudessa rintaa puristi, ja tunsin, kuinka kylmä hiki kohosi niskaan. Menin sivuhuoneeseen ja sanoin Tonylle, että onkohan tämä nyt normaalia”, Sikke muistelee Annan jutussa.

”Tony soitti ensin tutulle lääkärille, ja sitten lähdettiin saman tien sairaalaan. Sairaalassa minut laitettiin heti piuhoihin ja tehtiin varjoainekuvaus. Kävi ilmi, että pienessä verisuonessa oli pieni tukos, sydäninfarkti. Se voi joskus olla varsinkin naisilla tosi vähäoireinen. Olin sairaalassa viisi päivää, mutta edes pallolaajennusta ei tarvittu. Ensin minulle määrättiin melko vahva lääkitys, mutta sittemmin sekin peruttiin, koska tukos oli pieni ja elämäntapani ovat melko terveelliset”, Sikke sanoo jutussa.

Sikke Sumari

Kohtaus pysäytti tai pikemminkin herätti Siken.

”Elämän jatkuminen ei ole itsestään selvää, ja kaikki voi muuttua hetkessä. Tajusin, että minun täytyy pitää itsestäni entistä paremmin huolta. Ehkä laittaa leivälle vähän vähemmän voita ja ehdottomasti liikkua enemmän. Hautajaisten aikaan en vielä tiennyt tulevasta vauvasta, mutta nyt kun hän on syntynyt, päätökseni on yhä vahvempi. Haluan pysyä kunnossa ja nähdä pikkuisen kasvavan”, Sikke kertoo Annassa.

Lue myös: Sikke Sumari 36-vuotisesta avioliitostaan Annassa: ”Uskollisuus on parisuhteemme perusta”

Sikke on miettinyt melkoisesti kuolemaa, eikä kuolema pelota häntä yhtään

”Ajattelen, ettei mitään taivasta tai helvettiä ole. Kuoleman jälkeen ei tapahdu yhtään mitään, tämä elämä vain päättyy. Uskon, että olemme kaikki osa suurta energiaa ja samassa energiassa me jatkamme kuoltuammekin”, Sikke sanoo jutussa.

Ulkonäkö mietityttää Sikkeä

”Jos joku väittää rakastavansa ryppyjään, niin enpä jaksa uskoa. Pienistä naururypyistä voi tykätä vielä nelikymppisenä, mutta kun vuosia tulee lisää ja rypyt syvenevät, vaikea niitä eletyn elämän merkkejä on pelkästään lämpimästi ajatella”, Sikke sanoo Annassa.

Kameran kuvausvalo on armoton, joten Sikke joutuu miettimään miltä näyttää. Mieluiten hän ei esimerkiksi tule kameran eteen heti aamulla ja nauhoitusten aikoihin hän välttää alkoholia ja liikaa sokeria, jotta olisi parhaimmillaan.

”En halua ihoni alle mitään myrkyllisiä botoxeja tai muita täytteitä, mutta kauneusleikkauksia olen miettinyt. Voisin ehkä leikkauttaa ylimääräiset roikkuvat leuan alta tai silmäpussit… Ei se mahdoton ajatus ole, vaikka veitsipeli hiukan pelottaakin. Ja onhan myös veitsettömiä hoitoja. Täytyy miettiä”, Sikke sanoo Annassa.

Lue Annan juttu: Äidin hautajaisissa saatu sydänkohtaus herätti Sikke Sumarin: ”Haluan nähdä lapsenlapseni kasvavan”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Tuore isoäiti Sikke Sumari: ”Olen miettinyt kauneusleikkauksia”

Pöyristynyt

Ei hyvänen aika Sikke, olet niin kivan ja mukavan ja kauniin näköinen, että kauneusleikkaus ei voisi tehdä mitään paremmaksi! Älä ihmeessä lankea tuollaiseen ansaan!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.