Ihmiset

Anna: TTK-kilpailija Emma Kimiläisen tytär peitti silmänsä nähdessään äitinsä tanssivideon

Autourheilija Emma Kimiläinen nähdään tänä syksynä alkaneessa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa tanssiopettajanaan Matti Puro.

Autourheilijasta tanssijaksi muuntautuminen ei käynyt ihan käden käänteessä Emma Kimiläiselle. Emma kertoo uudessa Annassa, että hänen tanssiopettajalleen Matti Purolle Emman maskuliinisuus on tuottanut päänvaivaa. 

”Alussa treenikertamme menivät siihen, että Matti yritti opettaa minulle sulavaa ja viettelevää liikehdintää sekä ylvästä ja naisellista tapaa kannatella itseäni. Hän halusi kitkeä minusta pois miehekästä olemusta ja kaivaa esille sensuellia tanssijaa”, Emma Kimiläinen kertoo Annassa.

Omasta mielestään Emma suoriutui hyvin, mutta näyttäessään treenivideotaan 10-vuotiaalle tyttärelleen, hän kesken videon peitti silmänsä ja kertoi nähneensä tarpeeksi. Tytär kysyi Emmalta, aikooko hän esiintyä tuolla tavalla ihmisten edessä.

”Minulla on erinomainen hahmotuskyky ja opin liikeradat nopeasti. Matin tekemät koreografiat piirtyvät mieleeni jo yhden harjoittelukerran jälkeen. Mutta se ei tee valitettavasti minusta yhtään sen parempaa tanssijaa”, Emma sanoo ja nauraa Annassa.

Emma Kimiläinen kertoo, että äidiksi tuleminen muutti ajattelua

Emma koki olevansa valmis äidiksi, kun hän 24-vuotiaana sai silloisen miehensä kanssa tyttärensä. Lapsi oli molempien toivoma. Aikakin tuntui sopivalta, sillä Emma oli päässyt autourheilun kautta kokemaan ja näkemään paljon maailmaa siihen mennessä.

”Tunnistan tyttäressäni paljon samaa kuin itsessäni: tietynlaista rämäpäisyyttä, reippautta ja omatoimisuutta. Olen pitänyt erityisen tärkeänä sitä, etten yli suojele lastani, vaan pettymyksen tunteita saa välillä tulla. Lapsen täytyy saada mokata”, Emma sanoo Annassa.

Äitiys on muuttanut Emmaa positiiviseen suuntaan. Hän on oppinut ymmärtämään, että kaikki ei tapahdu sillä tavalla kuin hän haluaa ja juuri sillä hetkellä. Lapsen myötä hän on oppinut kärsivällisyyttä.

”Olen saanut myös lisää perspektiiviä elämään. Pohdin entistä tarkemmin sitä, mihin käytän energiaani. Mielestäni on turhaa stressata asioista, joihin ei voi itse vaikuttaa. On kyse sitten säätilasta, muiden ihmisten tekemisistä tai mielipiteistä, maailman politiikasta tai vaikka menetetyistä työmahdollisuuksista”, Emma kertoo Annassa.

Lue koko juttu Annasta: Emma Kimiläinen kertoo syyn, miksi ei halua yksityisasioitaan julki: ”Se olisi hengenvaarallista”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: TTK-kilpailija Emma Kimiläisen tytär peitti silmänsä nähdessään äitinsä tanssivideon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.