Milloin keskiolut tuli ruokakauppoihin? Testaa 15 kysymyksellä, kuinka hyvin muistat historian yksityiskohdat

Muistatko sinä, kuka on Suomen kaikkien aikojen nuorin kansanedustaja? Tai kuka kirjoitti Kieku ja Kaiku -sarjakuvat?Testaa tietotaitosi Kotilieden nostalgiatestillä!

Suurin osa meistä tietää hyvin, että Neil Armstrong oli ensimmäinen ihminen kuun päällä, että työviikko oli ennen kuusipäiväinen ja että presidentti Urho Kekkosen vaimon nimi oli Sylvi.

Mutta miten on yksityiskohtien laita? Kuinka monta metriä Armstrong käveli kuun pinnalla? Minä vuonna siirryimme viisipäiväiseen työviikkoon? Entä mikä oli Sylvin ammatti, kun hän tapasi Urhonsa?

Lue myös: Kuinka hyvin Tampereen murre taittuu sinulta? Tee hauska murretesti!

Tietovisa nostalgisista tapahtumista paljastaa, kuinka hyvin tunnet historialliset tapahtumat.

Muistatko yksityiskohdan kyyhkyläisten Sylvi ja Urho Kekkosen suhteen alkutaipaleelta?

Testaa nostalgiatietosi Kotilieden tietovisassa! Tee älynystyröitäsi hierova visa tästä:

Kaikkea ei voi muistaa, mutta aivoja on hyvä treenata välillä esimerkiksi tietovisalla vaikkapa itseään vastaan. Visailu ja pelailu ovat hyviä keinoja pitää muisti virkeänä.

Haluatko lukea lisää muistista? Kotilieden numero 4/2020 on täynnä tietoa muistista. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä.

Lue myös: Sukuhistoria, kauno ja kirkonrotta – nämä 10 asiaa voit opettaa lapsenlapsillesi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Milloin keskiolut tuli ruokakauppoihin? Testaa 15 kysymyksellä, kuinka hyvin muistat historian yksityiskohdat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X