Lena Meriläinen

Anna: Lena Meriläinen ei halua enää kauneusleikkaukseen: ”Puolisoltani kuulen usein, että olen ikäisekseni hyvännäköinen, ja se riittää”

Ikä on muuttanut näyttelijä Lena Meriläisen suhtautumista omaan ulkonäköön. Enää hän ei kaupungille lähtiessään mieti, miltä näyttää, kirjoittaa Anna-lehti. 

Olenko ulkonäkökeskeinen? Sitä näyttelijä Lena Meriläinen, 67, kysyy itseltään tuoreessa Anna-lehdessä.

Ulkopuolisten silmissä vastaus saattaisi olla selvä. Kun Lena toistakymmentä vuotta sitten leikkautti roikkuvat silmäluomensa, hän kertoi siitä julkisuudessa hyvin avoimesti.

”Minut kai määriteltiin silloin ulkonäkökeskeiseksi. Monet eivät vieläkään usko, ettei minulle ole tehty muita kauneusleikkauksia”, hän toteaa Annassa.

Hetken mietittyään Lena myöntää, että ulkonäkö tosiaan on hänelle tärkeä asia.

Tämä johtuu hänen omasta mielestään tanssijan identiteetistä, joka syntyi hyvin varhain.

Lue myös: Näyttelijä Lena Meriläinen: ”On vain mentävä oman rytminsä mukaan, vaikka se ottaa toista hermoon.”

Keho ei kestänyt tanssimista

18-vuotiaaksi asti Lena halusi vain tanssijaksi, eikä hänellä ollut mielessään mitään muuta ammattia. Sitten keho kuitenkin ilmoitti, että tanssijan haaveet on hylättävä. Lonkat eivät avautuneet tarpeeksi ja tuli virheasentoja.

”Jos olisin jatkanut väkisin, olisin vammautunut ja joutunut lopettamaan kuitenkin pian”, hän sanoo Annassa.

Ajatukset kuitenkin jäivät. Lena miettii, että niin tanssija kuin näyttelijäkin joutuvat tarkastelemaan koko ajan itseään myös ulkoisesti.

”Kun näen itseni tv-ruudussa, seuraan tietysti sitä, miten työskentelen, mutta samalla katson myös sitä, miltä näytän”, hän sanoo.

Nuorena Lena ihaili Sophia Lorenin kauneutta. Kun Anna-lehti kysyy, kuka historiallinen henkilö Lena haluaisi olla, hän vastaa: ”Kleopatra, aasinmaitokylpy on kiehtova ajatus.”

Lena Meriläinen ei viihdy gaaloissa

Iän myötä keho muuttuu, ja se on Lenankin ollut pakko hyväksyä.

Kauneusleikkauksiin hän ei ole enää halunnut mennä, mutta kahdesti vuodessa hän käy kasvojen neulaushoidossa, vaikka se onkin hirvittävän kallista.

Uusia vaatteita ja meikkejä hän ei kuitenkaan enää katsele kuvitellen, miltä ne näyttäisivät hänen itsensä yllä.

”Isoihin tilaisuuksiin en ole koskaan tykännyt tälläytyä. Se on saanut minut aina epävarmaksi. Laistan mielelläni kaikki gaalat. Viihdyn parhaiten kivoissa arkivaatteissa.”

Kaupungille lähtiessäänkään Lena ei enää mieti, miltä näyttää. Nykyään paljon painavat puoliso Olli Tolan kehut.

”Ollilta kuulen usein, että olen ikäisekseni hyvännäköinen, ja se riittää.”

Lue myös: Näyttelijä Lena Meriläinen: ”On vain mentävä oman rytminsä mukaan, vaikka se ottaa toista hermoon”

Lena viihtyy parhaiten koirien kanssa mökillä

Ulkonäön lisäksi Lena on tullut vanhemmalla iällä sinuiksi syrjäänvetäytyvän luonteensa kanssa. Hän kertoo Annassa ymmärtäneensä melko myöhään olevansa introvertti.

”Olin pitkään muiden seurassa väkisin. Oloni oli usein epämukava, mutta en osannut sanoa seuralle ei.”

Nuorena Lena ajatteli, että teatterityössä kuului viettää aikaa näytösten jälkeen porukalla. Siksi hän meni muiden mukana, eikä vaatinut itselleen tarvitsemaansa tilaa.

”Pikkuhiljaa opin sanomaan, että haluan olla yksin. Se tapahtui melkein varkain”, Lena sanoo Annassa.

Hän muistelee pikkusikareiden auttaneen tässä. Kun Lena oli Ollin sukulaisten kanssa mökillä, hän vetäytyi polttamaan sikareita, vaikka oikea tarve oli saada olla hetki omissa oloissa.

Pikkuhiljaa hän ymmärsi tarvitsevansa paljon yksinoloa, vaikka tunsi itsensä muita huonommaksi sen vuoksi. Lena kertoo ajatelleensa, että olisi mieluummin ollut avoin ja ulospäin suuntautunut ekstrovertti.

Nykyisin Lena viettää paljon aikaa itsekseen. Hän viihtyy mökillä puolisonsa ja koiriensa Laran ja Murun kanssa.

”Ehkä kiharasta luonteestani kertoo jotakin se, että tulen koirien kanssa paljon paremmin toimeen kuin ihmisten.”

Lue myös Annan juttu: Nuoresta Lena Meriläisestä tuli eron myötä pienen tyttärensä viikonloppuäiti: ”Elämäni oli ristiriitaista suorittamista”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Lena Meriläinen ei halua enää kauneusleikkaukseen: ”Puolisoltani kuulen usein, että olen ikäisekseni hyvännäköinen, ja se riittää”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X