Ansku Bergström
Ihmiset

Anna: Ansku Bergström alkoi pelätä lapsena kuolemaa, kun isoveli menehtyi – asui vanhempiensa huoneessa melkein 12-vuotiaaksi

Tanssija Ansku Bergström, 36, on kokenut elämässään kriisejä, joista selviytyminen on vaatinut terapiaa ja läheisten tukea. Rakkaus Elina Gustafssoniin on ollut tanssijalle suuri onni, Ansku kertoo Annassa.

Toiveammatti: Tanssija. Näin Ansku Bergström kirjoitti pienenä kaverikirjaan. Mutta Raahessa, 72 kilometriä Oulusta, puitteet olivat rajalliset. Pikkukaupungissa ei ollut mahdollisuuksia harrastaa jäätanssia tai balettia, joista Ansku jo ennen kouluikää haaveili, hän kertoo Annassa.

Kuusivuotiaana hän pääsi paikalliseen tanssiseuraan.

”Minulle ei ollut poikaparia. Odotin kaksi vuotta, kahdeksanvuotiaaksi, kunnes pari löytyi ja pääsin aloittamaan harrastuksen”, Ansku kertoo Annalle.

Anskun vanhemmat tekivät vuorotöitä rautaruukilla nosturinkuljettajana ja työnjohtajana. He veivät Anskun työpäivänsä jälkeen Ouluun tanssitunnille ja odottivat harjoitusten ajan kahviossa.

Ansku uskoo, ettei ilman vanhempiensa kustantamista ja kuskaamista olisi päässyt tanssiurallaan näin pitkälle. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tähtiopettajana Ansku aloitti vuonna 2010, jolloin hän tanssi Antti Tuiskun kanssa. Myöhemmin parina ovat olleet Jarno Leppälä, Mert Otsamo, Kasmir ja Tuure Borelius. Lisäksi Ansku työskentelee tanssinopettajana.

Lue myös: Maaret Kallio paljastaa Annassa, miksi suostui viimein mukaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan: ”Olen aina ollut tietoinen ajan rajallisuudesta”

Isoveljen menehtyminen aiheutti kuolemanpelon

Kun Ansku oli 8-vuotias, hänen perheensä kohtasi suuren surun. Anskun isoveli Pekka menehtyi 21-vuotiaana liikenneonnettomuudessa.

”Olin sen verran pieni, että en oikein ymmärtänyt kuolemaa. Vasta vähän aikaa meidän Pekan kuoleman jälkeen minulle alkoi tulla kuolemanpelkoa. En halunnut jäädä yksin kotiin. Muutin omasta huoneesta takaisin vanhempien huoneeseen, jossa nukuin melkein 12-vuotiaaksi. Kyselin, että eihän minun ikinä tarvitse muuttaa kotoa”, Ansku kertoo Annassa.

Hän sai apua surun käsittelyyn lastenpsykologilta. Äidinäiti, Aino-mummi hoiti Anskua, kun äiti koitti selvitä omasta surustaan.

”Mummin merkitys vanhempien ohella on elämässäni suuri. Hän oli lämmin voimanainen. Noina vuosina hän oli ainoa, jonka luo uskalsin jäädä yöksi.”

Tanssiparista tuli pari myös tosielämässä

Ansku kertoo Annassa, että kriisit saivat hänet menemään parikymppisenä terapiaan. Terapia on auttanut selkeyttämään omia arvoja. Tärkein niistä on onnellisuus.

Anskulla on ihollaan tatuointi, jossa lukee One life live it – yksi elämä elä se. Se on muisto ajasta, jolloin Ansku parikymppisenä rakastui ensimmäistä kertaa samaa sukupuolta olevaan ihmiseen.

Viime syksynä Ansku muodosti ex-nyrkkeilijä Elina ”Ellu” Gustafssonin kanssa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman historian ensimmäisen naisparin. Sitten heistä tuli pari myös tosielämässä.

”Elinan ja minun välillä oli ensikuvauksista asti vahvaa kemiaa, mutta en halunnut myöntää sitä itselleni; pidin kiinni ammatillisuudesta. Mutta kun putosimme TTK:sta, tuli tunne, että miten tämä jatkuu? Ja että en haluakaan tämän päättyvän”, Ansku sanoo Annan haastattelussa.

Hän rakastui Elinassa heittäytymiseen, huumoriin ja herkkyyteen. Elinan kanssa Ansku tuntee voivansa tehdä mitä vain. Pari on lähdössä syksyn Tanssii tähtien kanssa -kauden jälkeen maailmanympärysmatkalle, joka alkaa Costa Ricasta.

”Olen tällä hetkellä superonnellinen. Olen löytänyt Ellusta rinnalleni kaltaiseni hetkessä eläjän ja seikkailijan, joka uskaltaa myös repäistä.”

Lue myös Anna.fi: Tanssija Ansku Bergström muutti avoliittoon rakkaansa Elinan kanssa: ”Samaan sukupuoleen ihastumisen kävin läpi ensi kerran parikymppisenä”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Ansku Bergström alkoi pelätä lapsena kuolemaa, kun isoveli menehtyi – asui vanhempiensa huoneessa melkein 12-vuotiaaksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.