Ihmiset

Seura: 7-vuotiaana Danny jäi kaksin veljensä kanssa, kun vanhemmat lähtivät: ”Emme tienneet, missä he olivat tai olivatko he tulossa takaisin”

Koko kansan tuntemalla Ilkka ”Danny” Lipsasella on vahva suhde veljeensä Pekkaan. Se syntyi jo lapsuudessa, kun nuoret pojat jätettiin pärjäämään yksin, kertoo Seura-lehti.

Ilkka ”Danny” Lipsanen syntyi syyskuussa 1942, kun Pentti-isä taisteli jatkosodassa. Puoli vuotta sodan päättymisen jälkeen, vuonna 1945, syntyi pikkuveli Pekka. Ei kulunut kauaakaan, kun isä matkusti vuosiksi Brasiliaan. Vanhemmat erosivat, eikä isä koskaan palannut poikien luokse.

Lue myös: Seura listasi Dannyn elämän naiset: 4 ylitse muiden

Myös veljesten äiti-Magda lähti rakentamaan uuttaa elämää Helsinkiin. 7-vuotias Danny ja vajaa 5-vuotias Pekka jätettiin asumaan kahdestaan pariksi vuodeksi isovanhempiensa jugendtaloon Poriin. Samassa rakennuksessa asui muitakin Lipsasen suvun perheitä.

”Emme tienneet, missä vanhemmat olivat tai olivatko he tulossa takaisin. Tädit kutsuivat itseään keinoemoiksemme, ja jonkin aikaa meillä oli arkipäivisin lastenhoitaja. Olihan se aika erikoista aikaa”, Danny muistelee nyt Seurassa.

”Se on ainoa kerta, jolloin näin hänet todella vihaisena”

Isän uuden perheen kodissa veljekset eivät yöpyneet koskaan. Isän uudella puolisolla, äitipuoli Hilkka ”Hilu” Heikkilällä oli kaksi lasta edellisestä avioliitosta. Isän kanssa hän sai yhteisen tyttären.

Danny ja Pekka eivät olleet Hilun yhteisöön tervetulleita. Talvisaikaan he tapasivat isää isänäidin luona. Kesäisin pojat saivat tulla isän kesäpaikkaan Raumalle, mutta kahvipöytään muun perheen kanssa ei ollut asiaa.

”Meidän piti pysyä näkymättömissä, kun huvilalle tuli vieraita. Isän perheen taloudenhoitaja sanoi kerran, että Danny ja minä emme kuulu Lipsasen perheeseen. Isä sai kuulla tästä ja se on ainoa kerta, jolloin näin hänet todella vihaisena. ’Nyt p-kele lopetatte tällaiset puheet’, hän huusi Hilulle ja taloudenhoitajalle. Ei se tilanne ollut helppo isällekään”, Pekka Lipsanen muistelee Seurassa.

Dannykaan ei syytä isäänsä tilanteesta.

”Hilu ei antanut hänelle mahdollisuutta toteuttaa vanhemmuutta haluamallaan tavalla”, Danny toteaa.

Danny on yhä läheinen veljensä kanssa

Tapahtunut jätti syvän jäljen molempiin poikiin. Vahva side kantaa yhä tänä päivänä, veljekset kertovat Seuran haastattelussa.

”Olimme Dannyn kanssa aina tietoisia siitä, että voimme luottaa vain toisiimme. Se loi välillemme siteen, jota on mahdoton katkaista”, Pekka sanoo jutussa.

Pekka kertoo viettäneensä viisi viikkoa Dannyn luona Raumalla elo-syyskuussa.

”Olemme tavanneet harvoin, keskimäärin kolmen vuoden välein, mutta lapsuudessa syntynyt side on katkeamaton. Kun tapaamme, jatkamme siitä, mihin edellisellä kerralla jäimme.”

Lue myös Seuran juttu: Danny ja Pekka-veli jäivät vaille äitiä ja isää vanhempien avioeron jälkeen: ”Meillä oli lapsuudessamme vain toisemme”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: 7-vuotiaana Danny jäi kaksin veljensä kanssa, kun vanhemmat lähtivät: ”Emme tienneet, missä he olivat tai olivatko he tulossa takaisin”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.