prinssi harry, prinssi william

Englannin prinssien välit viilentyivät – Seura kertoo 3 syytä miksi

Pitkään ajateltiin, että Englannin prinssien Williamin ja Harryn epäsopu liittyy heidän vaimoihinsa. Seura kertoo, että sen siemenet kylvettiin kuitenkin jo vuosikausia sitten.

Sitä näkyä on vaikea unohtaa. Kaksi nuorta poikaa, prinssi William, 15, ja prinssi Harry, 13, asteli verkkaisesti äitinsä, prinsessa Dianan arkun perässä katseet maata kohti painettuina. Menetys ja suru olivat käsin kosketeltavia.

Lue lisää: Seura: Tällainen kuningatar Elisabeth on äitinä – Lapsilla täysin päinvastainen kokemus

Prinsessa Dianan varhainen poismeno elokuussa 1997 tiivisti Englannin prinssien välit poikkeuksellisen läheisiksi, kertoo Seura. Viime aikoina on kuitenkin alettu epäillä, etteivät veljesten välit ole enää kunnossa. Epäillään, että heidän välillään on syvää erimielisyyttä – jopa veljesriita.

Skisma on tullut esiin sen jälkeen, kun molemmat prinssit ovat avioituneet ja saaneet lapsia, Seura kertoo. Aiemmin on epäilty, etteivät prinssien vaimot Meghan ja Catherine tule toimeen
keskenään, mutta veljesten välisen epäsovun syyt saattavatkin johtua syistä, joista ei ole tähän mennessä edes tiedetty. Seura pohtii kolmea mahdollista syytä välirikolle.

1. Prinssi William ja prinssi Harry: Taustalla väärinymmärrys?

Seuran mukaan yksi syy veljesten välirikon taustalla voi olla veljellinen huolenilmaus, jonka William esitti pikkuveljelleen, kun tämä kihlautui amerikkalaisen näyttelijän Meghan Marklen kanssa vajaan vuoden seurustelun jälkeen.

William oli yksinkertaisesti huolissaan siitä vauhdista, jolla pariskunnan suhde oli edennyt.
Harry ei kuitenkaan ollut mielissään veljensä ajatuksesta, päinvastoin. Hän raivostui ja syytti veljeään siitä, että tämä yritti romuttaa hänen ja Meghanin suhteen ennen kuin se oli edes päässyt kunnolla alkamaan. Erityisesti Harry oli katkera siitä, että aikoinaan hän oli tukenut alusta asti Williamin ja Katen suhdetta. Nyt Williamilta ei kuitenkaan satanut samaa ymmärrystä Harryn suhteelle.

2. Syynä kuninkaalliset roolit

Syypää veljesten erimielisyyksiin voi olla myös hyvin yksinkertainen, Seura pohtii.

Prinssi Williamilla on aina ollut selvä rooli ja tulevaisuus, jota kohti hän kulkee – hän on jonain päivää maansa kuningas. Harry sen sijaan on vasta perheen toinen prinssi. Varamiehen on voinut olla vaikeampi löytää merkitys elämälleen.

Lue lisää: Seura: Tiesitkö nämä 5 asiaa Harryn ja Meghanin suhteesta?

3. Lapsuuden muistot kaivavat mieltä

Veljesten välejä hiertävien skismojen perimmäinen syy voi löytyä myös lapsuudesta. Englannissa nähty Princes At War -dokumentti paljastaa, että veljesten välillä on ollut välirikko jo kerran aikaisemmin, kun he olivat vielä teinipoikia.

Syy oli se, että tuleva kruununperijä käytti veljeä suojatakseen itseään julkisilta kohuilta. Dokumentti kertoo, että Harry joutui varsinkin teini-iässä vaikeuksiin ja lehtien etusivujen kohuuutisiin, vaikka hyvin usein paikalla oli myös William.

Prinssi Harry otti syyt tunnollisesti niskoilleen suojellakseen veljeään. Syyllisen rooli oli kuitenkin raskas ja hän oli tästä veljelleen vihainen, Seura kertoo. Kesti aikansa, ennen kuin Harry
antoi Williamille anteeksi sen, että häntä aina pidettiin syypäänä kaikkeen. Jossain vaiheessa Harry kerta kaikkiaan kyllästyi ongelmapojan rooliinsa ja kieltäytyi jopa puhumasta veljensä kanssa.

Prinssien elämässä on kuitenkin joka vuosi päivä, jolloin riidat ja erimielisyydet pannaan sivuun. Se päivä on 31. elokuuta, prinsessa Dianan kuolinpäivä. Veljekset viettävät tuon päivän yhdessä muistellen niitä onnellisia aikoja, jotka he saivat viettää hänen kanssaan.

Lue myös Seuran juttu: Veli veljeä vastaan – Tämä huoli paljastui prinssi Williamin ja prinssi Harryn välirikon taustalta

Avainsanat

Keskustelu

Tuskinpa veljesten välillä on mitään sen kummempaa muuta kuin, että ovat kasvaneet aikuisiksi ja perustaneet omat perheensä. Vaikka molemmilla on oma elämänsä ja perheensä, he ovat silti veljeksiä ja tärkeitä toisilleen. Tämä ajatus siitä, että veljesten pitäisi asua yhdessä huushollissa, on uusi, koska en muista, että tällaista kohistiin silloin, kun Harry palveli Afganistanissa tai kun William ja Kate asuivat Angleseyssa, Pohjois-Walesissa.

En ole varmaan ainoa, joka on Euroopan kuninkaallisista perheistä kiinnostunut. Lisää toivon heistä juttuja ja juoruja. Romantiikkaa ja sadunhohdetta arkeeni.

Samoin, minusta on kiva katsella kauniita ihmisiä ja miten he hoitavat vuosisatojen ketjua. Se on rankkaa työtä, jota toinen veljistä ei kestänyt.

Kommentoi juttua: Englannin prinssien välit viilentyivät – Seura kertoo 3 syytä miksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X