Ihmiset

Danny-musikaalissa esiintyvä Erika Vikman Annassa: ”Olen huomannut, että aika monet naiset ovat langenneet Dannyyn”

Laulaja Erika Vikman oli ujo tyttö, josta on kasvanut itsevarma nainen, joka tahtoo olla esillä ja näkyä, kertoo Anna-lehti.

Anna kertoo, että ohjaaja Heikki Paavilainen tarjosi viime syksynä Erika Vikmanille, 26, roolia musikaalista, joka kertoo hänen miesystävänsä Dannyn, 76, elämästä ja urasta. Ajatus kiehtoi Erikaa, mutta teema pohditutti.

”Mietin, otanko aiheen liian henkilökohtaisesti vai kykenenkö katsomaan tapahtumia ulkopuolisin silmin kuten muut musikaalin tekijät. Pelkäsin, että koko juttu menee liian syvälle ja tuntuu ahdistavan henkilökohtaiselta, kun lavalla kerrataan kaikkia Dannyn elämän vaiheita”, Erika kertoo Annan jutussa.

Mutta Erika luotti intuitioonsa. Niinpä hänet nähdään tänä kesänä Danny-musikaalissa Suomen kesäteatterissa Valkeakoskella.

Lue myös: Seura listasi Dannyn elämän naiset: 4 ylitse muiden

Rooleja on useita: välillä hän näyttelee laulaja Katri Helenaa, joskus tanssityttöä tai siivoajaa. Musikaalin lopussa hän esittää hahmoa, joka muistuttaa kovasti Erikaa itseään – siis Dannyn nykyistä tyttöystävää.

Ja kaikki pelot osoittautuivat turhiksi. Erikan mielestä menneisiin vuosikymmeniin ja oman kumppanin pitkään uraan sukeltaminen on kutkuttavaa.

”Olen retrofani ja ihannoin vanhoja aikoja. Nyt saan edes hetken käydä aikamatkalla Dannyn menneisyydessä”, Erika kertoo jutussa.

Samaan aikaan hänelle on kirkastunut entisestään se, miten iso vaikuttaja oma kumppani on ollut viihdealalla vuosikymmenien ajan.

”Ja sen olen saanut huomata, että aika monet naiset ovat vuosien varrella langenneet häneen. Tuntuu kivalta huomata, että vautsi – muutkin ovat tykänneet hänestä. En siis voi olla ihan pielessä omien vahvojen fiilisteni kanssa”, Erika sanoo Annassa.

Lue myös: Seura: Myös Erika Vikmanin sisko Jennika laulaa – Danny palkkasi taustalaulajaksi

Erikalle oma ulkonäkö on äärimmäisen tärkeä

Erika oli äärimmäisen ujo tyttö, joka pelkäsi puhua vieraille ihmisille. Erityisen nöyryyttävinä hän muistaa ala-asteen musiikkitunnit ja laulukokeet, kun lapset pakotettiin laulamaan koko luokan edessä.

”Olin arka ja sisäänpäinkääntynyt lapsi, jolle oli maailman pelottavinta tarttua puhelimeen, soittaa ihmisille ja esittää asiansa. En tiedä, miksi”, Erika kertoo Annan jutussa.

Monen on vaikea ymmärtää sitä, kun seuraa ulospäinsuuntautuvaa Erikaa tänä päivänä.

”Nyt nautin siitä, että minua kuunnellaan, ja silloin haluan olla parhaimmillani. Olen kai jonkin verran huomionkipeä, mutta en mitenkään sairaalla tavalla. Se kuuluu artistin ammattiin ja on osa työtäni”, Erika sanoo Annassa.

Lue myös: Erika Vikman muutti Dannyn luo: ”Lapsen saaminen ei olisi oikein tässä suhteessa”

Erikalle oma ulkonäkö on äärimmäisen tärkeä. Hiusten pitää lisäkkeineen olla aina kunnossa, ja luonnostaan tumma tukka pysyy vaalennettuna. Otsatukka on tavaramerkki, josta hän ei luovu. Rakennekynsiä huolletaan säännöllisesti, ja Erika poistuu hyvin harvoin kotoa ilman meikkiä.

”Minulle on todella tärkeää se, miltä näytän”, Erika sanoo jutussa.

Erika pukeutuu mielellään rohkeasti ja haluaa räväyttää tyylivalinnoillaan.

”Valitsen vaatteeni niin, että olen mahdollisimman paljon oma itseni ja koen itseni viehättäväksi. Haluan olla naisellinen ja korostaa sitä, mikä tekee minusta minut”, Erika kertoo Annassa.

Lue Annan koko juttu: Itsevarmuuden ja uusia ystäviä löytänyt Erika Vikman: ”Enää en tunne itseäni poikkeavaksi”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Danny-musikaalissa esiintyvä Erika Vikman Annassa: ”Olen huomannut, että aika monet naiset ovat langenneet Dannyyn”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.