Erja Häkkinen, yrittäjä, Mika Häkkinen, ex-vaimo

Monacossa asuva Erja Häkkinen Seurassa: ”En tiedä, pystyisinkö muuttamaan takaisin Suomeen”

Yrittäjä ja kahden teini-ikäisen äiti Erja Häkkinen, 56, kertoo uudessa Seurassa läheisestä suhteesta lapsiinsa. Hugo, 17, ja Aina, 13, ovat liitosta formulatähtenä tunnetun Mika Häkkisen kanssa.

”Vahva ja turvallinen suhde perustuu siihen, että ottaa lapset mukaan päätöksentekoon ja keskustelee heidän kanssaan. Kun poikani tulee koulusta, hän tulee ensimmäisenä halaamaan minua – ihan joka päivä. Me halaamme ja pussaamme. Se on tärkeää. Rakastan sinua on meillä jokapäiväinen kommentti”, Erja kertoo Seurassa.

Erja kokee, että on tärkeää, että hänen lapsensa voivat puhua hänelle mistä tahansa.

”Huomaan, että molemmat lapseni ovat rohkeita ja uskaltavat olla kanssani eri mieltä. Lapset kertovat minulle kaiken. Onpa asia negatiivinen tai ei, se käydään läpi. Puhumme paljon kouluasioista ja kavereista ja Hugon kanssa myös yöelämästä, alkoholista ja huumeista. Olen tehnyt lapsille selväksi, että ei ole mitään aihetta, josta he eivät voisi kanssani puhua.”

Lue myös: Nolottaako seksistä puhuminen? Näin opit puhumaan seksuaalisuudesta luontevasti

Erja Häkkinen

Ero koetteli mutta yhdisti

Erotessaan kymmenen vuotta sitten Erja ja Mika Häkkinen päättivät jäädä lapsineen  Monacoon. Erja kertoo Seurassa, että perheen hajoaminen ja vanhempien avioero oli lapsillekin vaikea kokemus. Ero kuitenkin teki sisaruksista tiiviin tiimin.

”Luulen, että avioero oli se, joka hitsasi heidät yhteen. He jakoivat yhdessä tuon erikoisen ajanjakson. En tiedä, ovatko he ikinä edes kunnolla riidelleet”, Erja toteaa.

Nykyään Erjalla on lasten isän kanssa hyvät välit. Seurassa hän kertoo, että vanhemmat tekevät lapsia koskevia päätöksiä yhdessä.

”Moni kysyy minulta, enkö tahtoisi muuttaa takaisin Suomeen. Jos olen itselleni rehellinen, niin vastaus on, että en tiedä, pystyisinkö siihen. On ihanaa tulla Suomeen lomalle, mennä mökille ja käydä tapaamassa kavereita, mutta lapset ovat syntyneet Monacossa ja heidän koulunsa, kaverinsa ja isänsä ovat täällä. En ole halunnut muuttaa lasten elämää ja repiä heiltä kaikkia piuhoja irti.”

Lue myös: Annika, 52, eron jälkeen: ”Opin, että voin olla yksin ja silti tosi onnellinen”

Erja Häkkinen

Nainen, joka ei jahkaile

Erja Häkkinen ei jossittele turhia, vaan päätökset saattavat syntyvät nopeastikin.

”Minun ei tarvitse pähkäillä päätöksiäni kauaa. Jos tunne on vahva, on itsestään selvää, että se on toteutettava. Menen eteenpäin intuitioni mukaan, ja jos johonkin lupaudun, sen vien kyllä loppuun asti. Kutsuisin sitä terveelliseksi kunnianhimoksi”, Erja sanoo Seurassa.

Kun Erja Häkkisen 50-vuotispäivä lähestyi, alkoivat ystävät kysellä, miten viisikymppisiä juhlitaan.

”Sanoin, että en tiedä, kyllä se idea sieltä tulee. Lopulta päätin tehdä jotain räväkkää, onhan 50-vuotispäivä elämän puolimatka. Lähdin patikoimaan Bhutaniin. Suuri osa ystävistäni sanoi, että et sinä voi tehdä niin. Minä sanoin, että watch me – katsokaa minua!”

Eräässä paikassa Erja Häkkinen toivoo jatkossa viettävänsä enemmänkin aikaa.

”Minulla on huvila Monacon yläpuolella, Le Turbiessa Ranskassa, ja olen rakentanut sitä eläkepaikakseni. Minulla on siellä oma kasvimaa ja hedelmäpuut. Voisin vetäytyä sinne ja kierrellä maailmaa sen mukaan, kun haluttaa ja ehtii. Mutta never say never! Sitä ei tiedä, minkä idean vielä saan päähäni.”

Lue myös Seuran juttu: Erja Häkkinen pohtii muuttoa Monacosta Ranskaan: ”En ole juurtunut Monacoon – missään nimessä en ole monacolainen”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Monacossa asuva Erja Häkkinen Seurassa: ”En tiedä, pystyisinkö muuttamaan takaisin Suomeen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X