Tarinat

Eikö televisiosta tule mitään? Tässä 10 tutustumisen arvoista tv-sarjaa

Poimimme kiinnostavat kotimaiset ja ulkomaiset tv-sarjat kevään 2018 tarjonnasta. Koukututko näihin keväällä?

Jännittäviä dekkareita, koskettavaa draamaa, mielenkiintoisia tosi-tv-ohjelmia. Tässä katsomisen arvoiset tv-tärpit keväälle:

Kotimaiset tv-sarjat

Sohvaperunat

Sohvaperunat

Kultaisella Venlalla kahdesti palkittu ohjelma nauttii kulttisuosiota. Ohjelma tavallisista suomalaisista katsomassa ja kommentoimassa viikoittaista televisiotarjontaa ei ehkä kuulosta kummoiselta, mutta jo 5. kaudelle kerinnyt sympaattinen Sohvaperunat koukuttaa taatusti.

Yle TV2 perjantaisin klo 21. Poikkeuksellisesti 9.-23.2. jo klo 20. Jaksot myös Yle Areenassa.

Kaunis elämä

Kaunis elämä -ohjelma

Kaunis Elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajia eri vuosikymmeniltä. Suomen kauneimmiksi kruunatut Lenita AiristoRiitta VäisänenHeidi SohlbergTarja SmuraLotta NäkyväKarita TykkäPia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan päivää ja käyvät läpi elämäntarinoitaan.

AVA tiistaisin klo 21, alkaen 20.2.2018

MasterChef Suomi

Suosittu MasterChef palaa Suomeen neljän vuoden tauon jälkeen. Kaksitoista amatöörikokkia joutuvat mitä erilaisimpiin paikkoihin ja olosuhteisiin yrittäessään kokata tiensä MasterChef Suomi 2018 -tittelin haltijaksi. Kilpailun tuomareina nähdään Tomi Björck, Henri Alén ja Sara La Fountain.

Liv keskiviikkoisin klo 21, alkaen 28.2.2018

Aallonmurtaja

Aallonmurtaja-sarja

Nordic noir -genreä edustavassa Aallonmurtaja-sarjassa uppoudutaan niin rikollisliigan pyörittämiseen kuin päähenkilöiden perhe-elämään rikollisten näkökulmasta. Sarjaa tähdittävät muun maussa Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Maria Järvenhelmi ja Joonas Saartamo.

MTV3 sunnuntaisin klo 21, alkaen 11.2.2018

Selviytyjät Suomi

Yksi maailman tunnetuimmista ohjelmaformaateista ei kaipaa esittelyä. Suomalaisessa versiossa Filippiinien saaristo toimii näyttämönä 16 julkisuudesta tutun suomalaisen kamppailulle. Kuka kilpailijoista voittaa 30 000 euron potin? Kilpailijoina muun muassa Kalle Palander, Katja Ståhl, Helena Ahti-Hallberg, Noora Karma ja Sampo Kaulanen.

Nelonen sunnuntaisin klo 20.30

Siskot

Siskot on Ivana Helsinki -merkin takana olevien Paola ja Pirjo Suhosen ensimmäinen televisiotuotanto. Sarjassa seurataan kymmenen siskoparin suhdetta: suhteiden monimuotoisuutta, iloja, suruja, kipukohtia ja kehitystä. Mukana siskoineen ovat muun muassa Meeri KoutaniemiJippu, Diandra, Ninja Sarasalo ja Nanna Karalahti.

Tulossa keväällä AVAlle.

Ulkomaiset tv-sarjat

Vangit

Vangit

Islantilaisessa draamasarjassa Vangit selvitetään kivuliaita perhekuviota. Huumeita käyttävä ja hunnigolla elävä Linda pidätetään tämän pahoinpideltyä politiikassa korkeassa asemassa olevan isänsä. Vankilassa perheensä hylkäämä Linda joutuu kohtamaan itsensä ja menneisyyden solmut aukeavat.

Kaikki jaksot Yle Areenassa.

Hard Sun

Hard Sun

Maapalloa uhkaa äärimmäinen luonnonkatastrofi: 5 vuoden päästä olemassaolomme loppuu. Esi-apokalyptinen rikosdraama Hard Sun sijoittuu tämän päivän Lontooseen ja sen keskiössä on kaksi kompleksista etsivää, jotka saavat salaisuuden maailmanlopusta kannettavakseen.

Yle TV2 torstaisin klo 23. Jaksot myös Yle Areenassa.

Doctor Foster

Doctor Foster

Gemma Foster on perheellinen nelikymppinen yleislääkäri, joka elää täydellistä elämää. Hänen elämänsä suistuu raiteiltaan, kun hän alkaa epäillä miestään uskottomuudesta. Totuus on saatava selville, mutta millä hinnalla?

Yle TV1 keskiviikkoisin klo 21.30. Jaksot myös Yle Areenassa.

Epäilyksen polttopiste: Tennison

Lynda la Planten luoma ja Helen Mirrenin esittämä rikospoliisi Jane Tennison on jännityksen ystäville tuttu hahmo. Epäilyksen polttopiste: Tennison -sarjassa hypätään 70-luvulle seuraamaan hahmon uran alkuvaiheita, kun nuori Jane ottaa ensiaskeleitaan rikospoliisissa.

Yle TV1 lauantaisin klo 19.40. Jaksot myös Yle Areenassa.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eikö televisiosta tule mitään? Tässä 10 tutustumisen arvoista tv-sarjaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.