Tarinat

Tiedätkö, mitä emojit tarkoittavat? Testaa, tunnetko emojit, jotka helposti tulkitaan väärin!

Testaa, tiedätkö mitä nämä kymmenen emojia tarkoittavat! Tunnistatko alkuperäiset merkitykset? Entä tiedätkö, millaisia merkityksiä persikka- ja munakoisoemojeihin liitetään?

Jokainen älypuhelimen omistava tuntee pienet WhatsAppista ja muista pikaviestipalvelimista tutut kuvakkeet, emojit. Niitä käytetään täydentämään viestejä, ilmaisemaan tunteita ja kuvaamaan arkipäiväisiä asioita. Emojeja on yli tuhat erilaista, ja usein emojeja tulkitaan väärin, kun ne saavat jatkuvasti uusia merkityksiä. Tiedätkö sinä, mitä nämä kymmenen emojia tarkoittavat?

Kerro myös kommenteissa, minkä emojin merkitys on tullut sinulle yllätyksenä!

Lue myös: 10 emojia, jotka olet todennäköisesti ymmärtänyt väärin – katso oikea merkitys!

mitä emojit tarkoittavat, emojien merkitykset, väärinymmärretyt emojit

Testaa, tiedätkö mitä emojit tarkoittavat!

Kuten sanat, myös emojit saavat uusia merkityksiä sen mukaan, miten niitä käytetään. Jokaisella emojilla on kuitenkin alkuperäinen merkitys, jota symboloimaan emoji on luotu. Koska käyttäjät tulkitsevat kuvia omalla tavallaan, moni emoji on saanut vuosien varrella aivan uusia merkityksiä. Joukkoon mahtuu myös niin krytpisiä emojeja, ettei niiden merkitys avaudu kovin helpolla.

Tiedätkö, mitä emojit tarkoittavat? Tee testi alla!

Emojien juuret ovat Japanissa

Vaikka emojit ovat tulleet maailmanlaajuisesti tunnetuiksi 2010-luvulla, ne on alunperin luotu Japanissa jo 1990-luvun lopussa. Emojit suunnitellut Shigetaka Kurita ammensi inspiraatiota muun muassa säätiedotusten kuvakkeista, liikennemerkeistä sekä mangassa esimerkiksi tunnetilojen ilmaisemisessa käytetystä symboliikasta.

Koska emojit on kehitetty Japanissa, merkeissä on runsaasti viittauksia japanilaiseen kulttuuriin ja japanilaisiin ilmiöihin.

Emojeja on verrattu usein perinteisiin, tietokoneen erikoismerkeistä luotuihin hymiöihin kuten : ) tai : /. Näitä hymiöitä kutsutaan kuitenkin nimellä emoticon. Ne syntyivät tiettävästi vuonna 1982, kun Scott Fahlman Carnegie Mellon Universitystä ehdotti, että hymiöitä voisi käyttää netissä selventämään viestijän tarkoitusta.

Legendaarisessa sähköpostissaan hän ehdotti, että hymiötä : -) voisi käyttää selventämään sarkasmia tai vitsiä kirjoitetussa kielessä. Hymiöitä käytettiinkin vuosikausien ajan verkkoteksteissä ja mobiiliympäristöissä. Nyt emojit ovat kuitenkin suurilta osin korvanneet emoticonit sähköisessä viestinnässä.

Lähteet: emojipedia.org, The Guardian, The Conversation, Ignition

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiedätkö, mitä emojit tarkoittavat? Testaa, tunnetko emojit, jotka helposti tulkitaan väärin!

Tessa

😊

Sinun täytyy kommentoidaksesi.