Hyvinvointi

5 x älypuhelimen sovellus elämänhallintaan – lempeä herätyskello, meditointiharjoitus...

Älypuhelimen sovelluksista haetaan nyt apua elämänhallintaan. Nämä sovellukset auttavat rentoutumisessa, terveellisen ruokavalion muodostamisessa, liikkumisessa, elämän järjestämisessä sekä nukkumisessa.

Listasimme parhaat älypuhelimen sovellukset elämänhallintaan. Näiden sovellusten avulla saat arjen hallintaan – ja alat jopa nauttia siitä.

Oletko testannut jotakin näistä sovelluksista? Kerro käyttökokemuksestasi kommenteissa!

Herätyskellosovellus, joka herättää lempeästi

Sleep Cycles, älypuhelinsovellus, puhelin, sovellus, elämänhallinta, puhelinsovellus elämänhallintaan, sovellukset elämänhallintaan, parhaat älypuhelimen sovellukset elämänhallintaan

Tuntuuko, että herääminen on aamuisin yhtä tuskaa? Se saattaa johtua siitä, herätyskello herättää kesken syvän unen vaiheen. Tällöin olo jää tokkuraiseksi.

Paras aika heräämiselle on unen kevyin vaihe. Suosittu Sleep Cycle -älypuhelinsovellus lupaa herättää nukkujan juuri silloin.

Puhelin astetetaan yöpöydälle nukkujan viereen. Sovellus kerää dataa käyttäjän liikkeistä puhelimen sisäänrakennetun mikrofonin avulla. Liikehdinnän perusteella sovellus lupaa analysoida käyttäjän unen vaiheita.

Käyttäjä asettaa aikahaitarin, jonka sisällä haluaa herätä. Jos käyttäjä esimerkiksi toivoo heräävänsä kello 6.30–7.00, sovellus herättää puolen tunnin säteellä kaikkein optimaalisimpaan aikaan.

Sovelluksesta on saatavilla sekä ilmaisversio sekä premium-versio. Maksullinen versio tarjoaa enemmän dataa käyttäjän unesta ja nukkumiskäyttäytymisestä.

Saatavilla vain englanniksi.

Mitä sovellus maksaa?

Ilmainen ladata ja käyttää Androidilla ja iOSilla.

Premium-versiota saa kokeilla kuukauden ilmaiseksi. Tämän jälkeen 29,99 €/vuosi.

Lue myös: Haluatko lopettaa kotitöistä riitelyn tai kaipaatko apua painonhallintaan? Nämä älypuhelimen sovellukset helpottavat arkeasi – katso lista

Matalan kynnyksen liikuntaa

Seven Minute Work Out, älypuhelinsovellus, puhelin, sovellus, elämänhallinta, puhelinsovellus elämänhallintaan, parhaat älypuhelimen sovellukset elämänhallintaan

Onko liikunnan ottaminen osaksi arkipäiviä haasteellista? Seven – 7 Minute Workout on urheilusovellus, joka ohjaa treenaamaan seitsemän minuutin tehospurtin joka päivä. Sovellus lupaa tehdä treenaamisesta tehokasta ja tuloksellista.

Ohjattuun seitsemän minuutin liikuntahetkeen mahtuu 12 liikettä, joista jokaista tehdään 30 sekuntia. Liikkeiden välillä pidetään 10 sekuntin tauko. Esimerkiksi koko kehoa treenaava sarja pitää sisällään haara-perushyppyjä, lankutusta, punnerrusta ja vatsalihasliikkeitä. Puhelimen näytöllä animoitu hahmo näyttää, kuinka liike kuuluu tehdä.

Ilmaisversiossa on mahdollista päästä käsiksi kahteen erilaiseen 12 liikkeen sarjaan. Maksullisen version ostamalla liikesarjavaihtoehtoja avautuu 200 erilaista. Premium-versiosta löytyy muun muassa voimaa lisääviä harjoituksia, rentoutusharjoituksia sekä liikkuvuutta parantavia harjoitusohjelmia.

Sovellus kannustaa käyttäjää liikkumaan erilaisten haasteiden muodossa. Keskeisin haaste on seitsemän kuukauden haaste, jossa käyttäjän tulee liikkua seitsemän minuuttia sovelluksen ohjeiden mukaisesti joka päivä seitsemän kuukauden ajan.

Sovellukseen voi kirjautua sisään sähköpostin tai Facebookin avulla, mutta kirjautuminen ei ole välttämätöntä. Saatavilla vain englanniksi.

Mitä sovellus maksaa?

Ilmainen ladata ja käyttää Androidilla ja iOSilla.

Premium-versiota saa kokeilla seitsemän päivää ilmaiseksi. Tämän jälkeen 79,99 €/vuosi.

Listat talteen sovellukseen

Ticked, älypuhelinsovellus, puhelin, sovellus, elämänhallinta, puhelinsovellus elämänhallintaan, parhaat älypuhelimen sovellukset elämänhallintaan

Ostoslistoja, matkojen pakkauslistoja tai to do -listoja ei enää tarvitse kirjoittaa helposti hukkuville paperilapuille. Sen sijaan kannattaa ladata Ticked 2 -sovellus, jossa kaikki elämän tärkeät listat pysyvät tallessa.

Sovelluksessa voi luoda kymmeniä listoja helposti. Minimalistinen ulkoasu ja yksinkertainen toimintalogiikka takaavat, että listoja on helppo hallita ja päivittää.

Listat voi jakaa sovelluksessa helposti toisten käyttäjien kanssa. Esimerkiksi puolisolle voi antaa oikeuden muokata yhteistä kauppalistaa. Kaupassa käymistä helpottaa, että listoilta voi raksittaa ostetuiksi ne asiat, jotka ostoskoriin on jo nostettu.

Sovellus ei vaadi kirjautumista.

Mitä sovellus maksaa?

Ilmainen ladata ja käyttää iOSilla.

Halutessaan voi tukea kehittäjää antamalla tippiä 1,09 €.

Lue myös: 5 sovellusta, jotka haluat ladata ennen seuraavaa matkaasi

Sovellus avuksi urheilulliseen elämäntapaan

Lifesum, älypuhelinsovellus, puhelin, sovellus, elämänhallinta, puhelinsovellus elämänhallintaan, parhaat älypuhelimen sovellukset elämänhallintaan

Haluatko elää ja syödä terveellisemmin, laihduttaa tai lisätä lihasmassaa? Lifesum-sovellus on juuri oikea apuväline ruokailu- ja liikuntatottumusten tarkasteluun!

Sovellukseen syötetään oma tavoite painon ja syömisen suhteen sekä oma paino, pituus ja kehon mitat. Tämän jälkeen sovellus laskee tavoitekalorimäärät jokaiselle aterialle. Sovellus lupaa käyttäjän pääsevän tavoitteeseensa kolmessa kuukaudessa, mikäli käyttäjä noudattaa sovelluksen ohjeita.

Käyttäjä syöttää sovellukseen syömisensä aterioiden kalorimääriä ja sovellus pitää kirjaa siitä, pitääkö käyttäjän syödä enemmän vai vähemmän. Lisäksi sovellus kertoo, onko käyttäjän hiilihydraattien, proteiinien ja rasvan saanti kohdillaan.

Applikaatio auttaa myös tarkkailemaan, juoko käyttäjä tarpeeksi vettä päivän aikana ja liikkuuko tavoitteiden mukaisesti.

Maksullisessa versiossa on myös runsaasti reseptejä, joista sovellus suosittelee käyttäjälle sopivia tämän asettamien tavoitteiden ja ruokavalion mukaisesti. Lisäksi Premium-versio auttaa käyttäjää löytämään sopivan dieetin.

Sovellukseen kirjaudutaan sisään sähköpostin tai Facebookin avulla. Saatavilla vain englanniksi.

Mitä sovellus maksaa?

Ilmainen ladata ja käyttää Androidilla ja iOSilla.

Premium-versio maksaa 9,99 €/kuukausi tai 44,99 €/vuosi.

Lue myös: Asiantuntijan vinkit laihduttajille ja painontarkkailuun: Miten usein kannattaa käydä vaa’alla?

Monipuolisia meditaatioharjoituksia

Calm, älypuhelinsovellus, puhelin, sovellus, elämänhallinta, puhelinsovellus elämänhallintaan, parhaat älypuhelimen sovellukset elämänhallintaan

Etkö meinaa löytää aikaa rentoutumiselle? Calm-sovellus auttaa parantamaan keskittymiskykyä, vähentämään stressiä, nukkumaan paremmin, meditoimaan ja vähentämään ahdistusta. Ohjatut rentoutumis- ja meditaatioharjoitukset on helppo ottaa osaksi omaa arkea.

Jo sovelluksen avaaminen virittää rentoutumaan, sillä äänimaailma pulppuaa oman valinnan mukaan esimerkiksi rauhoittavaa sateen ropinaa tai takkatulen rätinää.

Meditaatioharjoitukset koostuvat seitsemän päivän jaksoista. Joka päivä otetaan aikaa rauhoittumiselle ja kuunnellaan noin 10 minuutin mittainen meditaatioharjoitus. Harjoituksia löytyy kahdeksasta eri kategoriasta. Lisäksi sovellus sisältää englanninkielisiä iltasatuja, jotka auttavat nukahtamisessa sekä rentouttavaa musiikkia.

Sovellukseen kirjaudutaan sähköpostilla tai Facebookilla. Sovelluksen harjoitukset ovat toistaiseksi saatavilla ainoastaan englanniksi. Vaikka sovellus on ilmainen ladata ja käyttää, se sisältää paljon harjoituksia, jotka ovat saatavilla ainoastaan maksullisessa versiossa.

Mitä sovellus maksaa?

Ilmainen ladata ja käyttää Androidilla ja iOSilla.

Premium-versiota saa kokeilla seitsemän päivää ilmaiseksi. Tämän jälkeen 49,99 €/vuosi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 x älypuhelimen sovellus elämänhallintaan – lempeä herätyskello, meditointiharjoitus...

Sinun täytyy kommentoidaksesi.