postin jakeluhäiriöt

”Uskaltaako edes korttia lähettää?” – Postin jakeluhäiriöt haittaavat ja ärsyttävät kansaa

Postin jakeluhäiriöt ärsyttävät kansalaisia. Miten ihmeessä kirjelähetystä ei saada tänä päivänä kohtuullisessa ajassa perille?

Miten tämä on mahdollista vuonna 2020? Kirjepostin kulku Helsingin sisällä saattaa kestää pahimmillaan parikin viikkoa. Taloyhtiöiden asukkaat tiputtelevat toistensa postiluukkuihin lähetyksiä, jotka on jaettu vääriin osoitteisiin. Postin jakeluhäiriöt saattavat myöhästyttää tärkeitä kirjeitä.

Lue myös: TM: Posti älähtää: Muiden tekemät jakeluvirheet menevät meidän piikkiin – ”Valitettavasti suurin osa suomalaisista ei tiedä”

Tilatut joululahjat eivät ehtineet kaikille aatoksi perille, ja osa lähetyksistä oli käännetty postitoimipaikasta takaisin, kun vastaanottaja oli lopulta saanut lähestysilmoituksen ja meni noutamaan paket­tiaan.

Vaikuttavatko postin jakeluhäiriöt korttisesonkeihin?

Syksyn lakon tunnelmissa moni jätti suo­siolla joulukorttinsa lähettämättä, ja epäilöä sopii, ettei myöskään ystävänpäiväkorttikampanja synnytä kovin suurta hittiä. Muistamisen kun soisi olevan ajoissa perillä.

On jotenkin ihmeellistä, että 2020-luvulla posti ei kulje. No ei kulje, jos työvoimaa ei ole tarpeeksi ja uudet lajittelu­systeemit sekoittavat pakkaa vähienkin jakajien tehdessä työtä kiireessä.

Lue myös: Mitkä esineet ovat kadonneet kodistasi?

Kritiikkiä on ollut ennenkin

Kritiikkiä Postia kohtaan ilmeni tosin jo vuonna 1969, jolloin Helsingin Sanomat kirjoitti: ”Kassanhoitaja Pirkko Peura joutui pari viikkoa sitten ottamaan töistä vapaata päästäkseen postiin. Hän työskentelee keskikaupungilla ja asuu Suutarinkylässä. Lähin postitoimisto on Tapanilassa ja menee kiinni klo 17.”

Nykyisin ei tarvitse sentään lähteä kesken päivää töistä, kun tilaamansa paketin voi noutaa pakettiautomaatista.

Lue myös: Suomessa on surkeat opasteet, viimeisin esimerkki Pasilan asema – täällä jokainen palvelee itse itseään

Keskustelu

Ite oon asunu lappeenrannassa koko ikäni enkä perkele oo kertaakaa kuullu et kukaa toivottaa aamulla hyvvee huomenta tai kuulut tuota termiä lapsenlapsista. Oisko Etelä-Savon parempi, vaikka parikkalan suunnalta

Kommentoi juttua: ”Uskaltaako edes korttia lähettää?” – Postin jakeluhäiriöt haittaavat ja ärsyttävät kansaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X