Ihmiset

Isoäiti Eeva, tytär Carita ja tyttärentytär Iisa saivat ihan uudet tyylit! Rennoilla vinkeillä kohti kesän juhlia

Isoäiti, tytär ja tyttärentytär viettävät mielellään yhdessä kesäisiä juhlia. Kokosimme heille kauneus- ja muotivinkkejä suven rentoihin puutarhakutsuihin.

Isoäidille pehmeää ja naisellista

Eeva Koskisella, 81, on neljä lasta ja 13 lastenlasta, joten perhepiirissä on ollut säännöllisesti juhlia. Eeva ei juurikaan meikkaa arkena ja juhliinkin riittää kevyt ehostus, johon kuuluu ripsiväri, kulmaväri ja huulipuna.

Eevalla on Vero Modan Aware-malliston mekko, joka on valmistettu kierrätetystä polyesteristä, 49,99 e. Mekko toimii hyvin myös tunikana housujen kanssa. Gerry Weberin kapeissa housuissa on halkiot lahkeissa, 119,90 e, Stockmann. Peter Keiserin avokkaat, 165 e, Stockmann.
Eevalla on Vero Modan Aware-malliston mekko, joka on valmistettu kierrätetystä polyesteristä, 49,99 e. Mekko toimii hyvin myös tunikana housujen kanssa. Gerry Weberin kapeissa housuissa on halkiot lahkeissa, 119,90 e, Stockmann. Peter Keiserin avokkaat, 165 e, Stockmann.

Meikkaaja Maria Kiviaho teki Eevan tyyliin sopivan luonnollisen juhlameikin.

”Olen aina satsannut laadukkaisiin hoitotuotteisiin. Ihoni kuivuu herkästi, joten käytän kosteuttavia seerumeita ja hoitotippoja”, Eeva kertoo.

Maria kiitteli Eevan ihon hyvää kuntoa. Hän suositteli Eevalle ohutta ja hoitavaa meikkivoidetta, joka ei peitä ihon kuulautta.

”Meikkivoiteeksi kannattaa valita mieluummin aavistuksen liian tumma kuin vaalea sävy. Liian vaalea sävy tekee ihosta kalpean. Ihon virheiden, kuten pigmenttiläiskien, häivyttämiseen voi käyttää peitevoidetta. Poskipunaa ei pidä unohtaa, sillä se tuo heleyttä kasvoille”, Maria sanoo.

Puuteri ei ole välttämätön, vaan sitä kannattaa käyttää vain tarpeen mukaan ja silloinkin vai kevyt sipaisu.

Ennen silmämeikkiä luomille on hyvä levittää pohjustustuote, joka kiinnittää värin luomelle. Maria teki Eevalle silmämeikin lämpimillä ruskean sävyillä.

”Maanläheiset värit ruskea ja harmaa sopivat todella monille. Aikuiselle naiselle en suosittele helmiäissävyjä, sillä ne korostavat ihon juonteita”, Maria neuvoo.

Maria käytti vedenkestävää ripsiväriä ja rajausväriä. Kaiken varalta laukussa on hyvä olla vanupuikkoja silmämeikin korjailuun ja kasvopaperia, jolla voi painella kosteutta pois iholta.

Kulmakarvat kehystävät kasvot, mutta koska ne haalistuvat ajan kuluessa, ne kaipaavat usein väriä. Maria suositteli kulmiinkin pehmeitä ruskean sävyjä.

Maria valitsi Eevalle heleän huulipunan.

”Iän myötä ylähuuli kapenee. Aikuisen naisen kannattaa välttää kovin tummia huulipunia, sillä ne pienentävät huulia entisestään”, Maria sanoo.

Lue myös: Onko musta luottovärisi? Ei kannattaisi olla, todistaa Kotilieden muuttumisleikki – katso upeat ennen ja jälkeen -kuvat Tuijasta

Suortuvat kehystävät kasvoja

Isompiin tilaisuuksiin Eeva menee mielellään kampaamon kautta.

”Ammattillaisen käsissä saan koko päivän kestävän kampauksen”, Eeva kertoo.

Eevan hiuksissa on luonnollinen harmaa väri, jota kampaaja Patricia Seppä halusi korostaa. Hän teki Eevalle kampauksen, jossa hiukset ovat takana letillä ja edessä pehmeät suortuvat kehystävät kasvoja.

”Kampauksissa suositaan edelleen rentoja ja luonnollisia tyylejä, joissa korostetaan hiusten elävyyttä”, Patricia kertoo.

Kun juhlat järjestetään ulkona, hiuksetkin ovat sään armoilla.

”Kesällä kannattaa kiinnittää huomiota kampauksen kestävyyteen, koska ilman kosteus on korkeampi. Suosittelen käyttämään hiuksiin tuotteita, joissa on kosteussuoja mukana, Patricia kertoo.

Juhlava tunika toimii monen kanssa

Eevan pukeutumistyyli on klassinen. Hän suosii vaatteita, joissa on pitkät hihat. Stylisti Oili Urmas valitsi Eevalle yläosaksi tunikan, jossa on hillitty kukkakuvio ja läpikuultavat hihat. Pliseeraus tekee siitä juhlavan.

Tunikaan on helppo yhdistää erilaisia alaosia, sillä sen pariksi sopivat niin vaaleat kuin tummatkin housut. Avokkaissa on maltilliset korot, jotta jalat ja selkä eivät väsy päivän mittaan.

Innostu näistä!

1. Gustavin mekkoa voi käyttää myös tunikana, 219 e. 2. In Wearin housut 99,95 e Sokokselta. 3. Hopeiset korvakorut 119 e, Lumoava. 4. Reservedin pistokkaat 69,90 e. 5. Käärmekuosinen laukku 109,90 e, Unisa. 6. Setistä voi valita asuun sopivat sormukset, 10 e, KappAhl. 7. Kasmirneule korvaa jakun viileällä ilmalla, 119 e, Marks & Spencer. 8. Silkkitoppi on mukavan viileä kesällä, 89 e, Mos Mosh. 9. Camilla Thulinin kellohameessa on kukkia, 289 e, Stockmann. 10. Unisan mokkanahkaiset korkkarit 109,90 e. 11. Kirsikan muotoiset korvakorut 7 e, H&M.
Kesän suosikkivärit vaaleansininen, vedenvihreä ja laventeli koottuna yhteen asuun. 1. Gustavin mekkoa voi käyttää myös tunikana, 219 e. 2. In Wearin housut 99,95 e Sokokselta. 3. Hopeiset korvakorut 119 e, Lumoava. 4. Reservedin pistokkaat 69,90 e. 5. Käärmekuosinen laukku 109,90 e, Unisa. 50-luvun henkeä herkullisissa karkkiväreissä.6. Setistä voi valita asuun sopivat sormukset, 10 e, KappAhl. 7. Kasmirneule korvaa jakun viileällä ilmalla, 119 e, Marks & Spencer. 8. Silkkitoppi on mukavan viileä kesällä, 89 e, Mos Mosh. 9. Camilla Thulinin kellohameessa on kukkia, 289 e, Stockmann. 10. Unisan mokkanahkaiset korkkarit 109,90 e. 11. Kirsikan muotoiset korvakorut 7 e, H&M. Kuva: Valmistajat

Tyttärelle hehkua päästä varpaisiin

Carita Pitkälä, 44, on Eevan nuorin lapsi ja itsekin neljän lapsen äiti. Esikoinen on parhaillaan armeijassa ja kuopus on yhdeksänvuotias.

Caritalla on Andiatan paitamekko, 299 e, ja Aran nahkaballerinat, 99,95 e, Stockmann. Iso sormus 24,99 e, Glitter, ja Kalevala Korun pronssiset Kaaria-korvakorut 110 e. 
Caritalla on Andiatan paitamekko, 299 e, ja Aran nahkaballerinat, 99,95 e, Stockmann. Iso sormus 24,99 e, Glitter, ja Kalevala Korun pronssiset Kaaria-korvakorut 110 e.

Carita meikkaa yleensä kevyesti, meikkirutiiniin kuuluvat meikkivoide, aurinkopuuteri, kulmaväri ja ripsiväri.

”En koskaan käytä huulipunaa arkena. Huulipuna ja luomiväri kuuluvat juhlaan”, Carita kertoo.

Meikkaaja Muru Ritala aloitti Caritan ihon pohjustamisella.

”Kasvot kannattaa ensin kosteuttaa päivävoiteella, jossa on suojakerroin. Jos sää on aurinkoinen, päivävoiteen päälle kannattaa lisätä vielä aurinkovoide, jonka suojakerroin on 50. Tärkeintä on levittää aurinkovoidetta reilusti kasvojen lisäksi kaulaan ja korviin. Anna voiteen imeytyä rauhassa, ennen kuin laitat kasvoille muita tuotteita”, Muru neuvoo.

Jo nyt kasvot on syytä suojata auringolta, jos kesällä on mahdollista juhlia ilman maskia.

”Kukaan ei varmaan halua maskista rusketusrajoja kasvoihin”, Muru sanoo.

Ennen meikkivoidetta iholle on hyvä levittää vielä pohjustustuote eli primer, jotta meikki kestää pidempään. Tällä hetkellä meikissä suositaan luonnollisen heleää ihoa.

”Kevyt cc-voide hyvä vaihtoehto meikkivoiteelle. Sitä voi myös kerrostaa enemmän peittoa tarvitseville alueille”, Muru sanoo.

Silmämeikin pitää kestää liikutuksen kyyneleet ja sadepisarat. Muru teki Caritalle silmämeikin säänkestävillä tuotteilla, jotka on helppo poistaa lämpimällä vedellä.

”Silmien rajaus toi kasvoille paljon ilmettä. Minun pitää muistaa tehdä ne jatkossa”, Carita sanoo.

Muru viimeisteli meikin Lumenen Skin Illusions -kiinnityssuihkeella. Kiinnityssuihke kannattaa pitää mukana myös juhlapaikalla.

”Suihketta voi lisätä meikin päälle päivän mittaan. Se kosteutta ja virkistää ihoa”, Muru kertoo.

Lue myös: Harmaistakin hiuksista saa kiiltävät – näin upea ilmestys Kaijasta, 58, kuoriutui muuttumisleikissä – katso ennen ja jälkeen kuvat!

Kohotetulla kampauksella saadaan nostetta

Carita on tottunut pitämään hiuksensa kiinni, joten Muru teki hänelle helpon lettikampauksen.

”Palmikoin ensin hollantilaisen letin, jonka sitten löysäsin sormilla, jotta kampaus sai nostetta. Lettikampaus korosti upeasti Caritan piirteitä”, Muru sanoo.

”Edestä kohotettu kampaus on hyvä vaihtoehto sileälle nutturakampaukselle, jonka teen yleensä”, Carita sanoo.

Pitkä mekko on kätevä helteellä

Tänä kesänä juhlavaatteissa on todella paljon kukkakuoseja. Oili valitsi Caritalle pitkän kukkamekon. Se on kätevä helteellä, sillä sen alle ei tarvitse pukea sukkahousuja.

Ballerinoissa on pehmustettu sisäpohja, joten ne ovat mukavat jalassa ilman sukkaakin. Näyttävät korut tuovat juhlavuutta asuun.

”Voisin käyttää koruja rohkeammin”, Carita sanoo.

Innostu näistä!

1. PBO:n paita 99 e, Sokos. 2. Reservedin vekkihame, 40 e. 3. Hattu suojaa tyylikkäästi helteisenä päivänä, 69 e, KN Hats. 4. Peter Keiserin avokkaissa on koristeena helmiäissolki, 200 e, Stockmann. 5. Tommy Hilfigerin puuvillapaita, 129 e. 6. Marks & Spencerin leveälahkeiset housut 49,95 e, Sokos. 7. Kulta sopii hyvin punaisen kanssa, Höglin korkokengät 165 e Stockmannilta. 8. Tommy Hilfigerin pikkulaukku 129 e.
Metallivärit tuovat juhlavuutta asuun. 1. PBO:n paita 99 e, Sokos. 2. Reservedin vekkihame, 40 e. 3. Hattu suojaa tyylikkäästi helteisenä päivänä, 69 e, KN Hats. 4. Peter Keiserin avokkaissa on koristeena helmiäissolki, 200 e, Stockmann. Punainen on hehkuva väri. 5. Tommy Hilfigerin puuvillapaita, 129 e. 6. Marks & Spencerin leveälahkeiset housut 49,95 e, Sokos. 7. Kulta sopii hyvin punaisen kanssa, Höglin korkokengät 165 e Stockmannilta. 8. Tommy Hilfigerin pikkulaukku 129 e. Kuva: Valmistajat

Tyttärentyttärelle rennot kiharat

Tanssia harrastava Iisa Pitkälä, 9, on Caritan kuopus, joka esiintyy mielellään perhejuhlissa.

Kampaaja Patricia Seppä teki Iisalle loivat kiharat.

”Nuorten hiustrendeissä näkyy tällä hetkellä rentous, erilaiset kiharat ja keskipääjakaus. Kiharsin Iisan hiukset puikolla niin, että jätin latvasta muutaman sentin suoraksi. Näin kihara pysyy tyttömäisen trendikkäänä. Hiusasusteilla saa helposti näyttävyyttä rennompaankin lookiin”, kampaaja Patricia Seppä sanoo.

Oili puki Iisalle asun, jossa on mukava liikkua ja tanssia.

Iisalla on Metsolan mekko paitana, 45 e, Stockmann, ja Name it -malliston housut, 26,99 e. Koristekuvioiset ballerinat 14,99 e ja korvakorut 7,99 e, H&M.
Iisalla on Metsolan mekko paitana, 45 e, Stockmann, ja Name it -malliston housut, 26,99 e. Koristekuvioiset ballerinat 14,99 e ja korvakorut 7,99 e, H&M.

”Juhlavaatteet jäävät usein vähäiselle käytölle, kun lapsi kasvaa nopeaan tahtiin. A-linjainen ja väljä mekko on hyvä valinta, sillä se muuntuu ensin tunikaksi ja sitten puseroksi, kun lapsi venyy pituutta”, Oili sanoo.

Iisa ihastui erityisesti korvakoruihin.

”Saisinko nämä itselleni?”, Iisa kysyi jo ennen kuvausta.

Ja saihan hän korvakorut omakseen.

Innostu näistä!

Rento juhlatyyli syntyy, kun tyllihameeseen yhdistää t-paidan ja siistit lenkkarit. 1. T-paita 16,90 e, Kids Only, Stockmannilta. 2. Kimaltava hame 49,95 e, Molo, Stockmannilta. 3. Puman nahkalenkkarit 80 e. 4. Panta nostaa hiukset pois kasvoilta, 9,90 e, Cailap. Kukkamekko on kesän klassikko, ja illalla sen päälle voi pukea neuletakin. 5. Mignelin mekko 69,90 e, Stockmannilta. 6. Mignelin neuletakki 38,90 e, Stockmannilta. 7. Cientan samettitossut 37,90 e, Stockmannilta. 8. Hiussolki koristekivellä 6,90 e, Cailap.
Rento juhlatyyli syntyy, kun tyllihameeseen yhdistää t-paidan ja siistit lenkkarit. 1. T-paita 16,90 e, Kids Only, Stockmannilta. 2. Kimaltava hame 49,95 e, Molo, Stockmannilta. 3. Puman nahkalenkkarit 80 e. 4. Panta nostaa hiukset pois kasvoilta, 9,90 e, Cailap. Kukkamekko on kesän klassikko, ja illalla sen päälle voi pukea neuletakin. 5. Mignelin mekko 69,90 e, Stockmannilta. 6. Mignelin neuletakki 38,90 e, Stockmannilta. 7. Cientan samettitossut 37,90 e, Stockmannilta. 8. Hiussolki koristekivellä 6,90 e, Cailap. Kuva: Valmistajat

Tiedustelut: andiata.fi, cailap.com, glitter.fi, GustavVilla Tremondo 045 323 7460, hm.com, kalevala.fi, kappahl.com, KN Hats lumoava.fi, Marks & Spencer/sokos.fi, Mos Mosh/Villa Tremondo, 045 323 7460, reserved.com, stockmann.com, sokos.fi, Tommy Hilfiger/fi.tommy.com, unisa-europa.com, Vero Moda/Bestseller Wholesale 020 747 4600.

Lue myös Anna.fi: Naisellista tyyliä vierastava Johanna koki täydellisen muodonmuutoksen –  yksi vaatekappale toi tyyliin ripauksen glamouria

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 10/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäiti Eeva, tytär Carita ja tyttärentytär Iisa saivat ihan uudet tyylit! Rennoilla vinkeillä kohti kesän juhlia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.