Kulttuuri

Helsingin parhaat kirpputorit – tee mahtavia löytöjä tämän jättilistauksen avulla

Helsingistä löytyy niin uniikkeja ja tyylikkäitä itsepalvelukirpputoreja kuin kasvokkaisen kaupankäynnin mahdollistavia kirppiksiä.

Helsingistä löytyy laaja valikoima mielenkiintoisia kirpputoreja ja vintage-liikkeitä, joille kannattaa lähteä tekemään löytöjä. Kotiliesi listasi Helsingin parhaat kirpputorit.

Lue myös: 60 asiaa, jotka voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi

Lue myös: Näin teet parhaat kirpputorilöydöt – opi erottamaan aarteet

Helsingin parhaat kirpputorit Töölössä 

Relove, Sandelsinkatu 6 

Helsingin toinen Reloven myymälä löytyy Töölöntorilta. Second hand -puolelta voi tehdä löytöjä viimeisimmistä trendituotteista upeisiin vintage-luomuksiin. Ostosten lomassa voi pysähtyä nauttimaan aamiaisesta mihin aikaan tahansa tai arkisin herkuttelemaan salaattikeitaan antimilla.  

Kaivarin Kanuuna, Tykistönkatu 8

Klassikkoaseman helsinkiläisessä kirpputoritarjonnassa saavuttanut Kaivarin Kanuuna on palvellut kirpputorien ystäviä vuodesta 2009 lähtien.  

Kirppariperheeseen kuuluu myös Töölöntorilla sijaitseva liike. Myynnissä on kodin tekstiilejä, vaatteita ja sisustamiseen tarkoitettuja tekstiilejä. Lisäksi liikkeestä löytyy miehille sekä lapsille tarkoitettuja vaatteita. 

UFF – Kamppi Runeberginkatu, Runeberginkatu 4 C 

UFF sijaitsee Kampin ostoskeskuksen läheisyydessä. UFF myy vaatteita, kenkiä, asusteita ja kodintekstiilejä. UFFin toiminnan tuotot menevät ilmasto- ja globaalikehitystyöhön. 

UFF – Mannerheimintie, Mannerheimintie 104 

Myymälä sijaitsee Töölön Tullinpuomissa. Myös täällä myydään vaatteita, kenkiä, asusteita ja kodintekstiilejä. 

UFF Vintage Töölöntori, Runeberginkatu 44

UFF Vintage sijaitsee Töölöntoria ja Relovea vastapäätä. Täältä löytyy laadukkaita asusteita menneiltä ajoilta. 

Kaartinen & Kuusela, Arkadiankatu 19  

Kahden räätälin perustama vintage ja secondhand -liike Arkadiankadulla Töölössä on erikoistunut klassiseen miesten pukeutumiseen. Tarjolla myös räätälipalveluita.  

Little Copenhagen, Töölönkatu 8 sekä Annankatu 12  

Little Copenhagen -myymälät ovat yhdistelmä uutta ja second handia. Liikkeistä voi löytää hyväkuntoisia merkkilastenvaatteita itsepalveluperiaatteella. 

Jäähallin kirpputori, Nordenskiöldinkatu 11–13  

Perinteinen Jäähallin Kirppis järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin lukuun ottamatta aikoja, jolloin hallissa on muuta ohjelmaa. Kirpputori on kiinni kesäisin. 

Helsingin parhaat kirpputorit Vallilassa, Pasilassa, Kalliossa, Toukolassa ja Hakaniemessä 

Kierrätyskeskus Pasila, Esterinportti 1   

Kierrätyskeskuksen 2022 avaama myymälä on Triplan vieressä Länsi-Pasilan puolella. Loistavien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva yksikerroksinen kauppa on voi löytää kestävän arjen oleellisuuksia. Kierrätyskeskuksessa on esimerkiksi vaatteita, astioita, kirjoja, kodin pientavaraa, pienelektroniikkaa, lastenvaatteita, leluja, askartelutarvikkeita, Kierrätyskeskuksen omia Plan B -uusiotuotteita sekä ilmaisosaston maksuttomia löytöjä. 

Hoochie Mama Jane, Agricolankatu 11    

Laadukas naisten juhlapukeutumiseen erikoistunut vintage-liike sijaitsee Karhupuistossa Kalliossa. Vaatteiden lisäksi tarjolla on laaja valikoima kenkiä, laukkuja, koruja ja muita asusteita eri vuosikymmeniltä.  

Metka, Hämeentie 76 

Vallilassa sijaitseva kirppis on Hämeentien varrella Kurvista pohjoiseen. Täältä löytää muun muassa huonekaluja, vaatteita ja koriste-esineitä. 

Pieni sydän, Kaarlenkatu 10

Pieni sydän myy laadukkaita minimalistisia ja maksimalistisia second hand- ja vintage-vaatteita ja -asusteita Kalliossa. Samassa tilassa sijaitsee kirpputori Frida Marina ja Vintage Style Events Helsinki, josta pystyy vuokraamaan vintage- ja antiikkiesineitä. 

Frida Marina, Kaarlenkatu 10    

Frida Marina on second hand- ja vintage-kauppa sekä palveleva kirpputori, joka sijaitsee Kalliossa. Oma valikoima koostuu pääasiassa 1940–80-lukujen vaatteista ja asusteista.  

Almost New, Hämeentie 28     

Tämä liike keskittyy unisex-vaatteisiin ja katumuotiin aina 80-luvun alusta tähän päivään. Valikoima koostuu vaatteista, kengistä ja asusteista.  

Almost New -kirpputori
Almost New -kirpputori sijaitsee Hämeentiellä. © Almost New

Redin Second Hand Market, Kauppakeskus Redi, 3 krs. 

Redin kolmannen kerroksen on vallannut kierrätystaivas, jossa on useampi vintage- ja kierrätystoimija. Second Hand Marketista löytyy UFFin, Kierrätyskeskuksen ja Fidan myymälät. 

Helsingin Sporttidivari, Hämeentie 95 

Täältä löytyy laaja valikoima urheiluvälineitä lapsille ja aikuisille. Helsingin Sporttidivari sijaitsee Hämeentiellä Paavalin kirkkoa vastapäätä. 

Ansa Second Hand, Agricolankatu 5       

Ansa Second Hand -liikkeestä löytää hyväkuntoista ja laadukasta vintagea viime vuosisadan alusta aina 1980-luvulle asti. Täältä löytyy vaatteita, kenkiä, koruja, hattuja ja laukkuja niin juhlaan kuin arkeenkin. Myytävät tuotteet liikkeeseen kerätään ympäri maailmaa ja valikoima päivittyy useita kertoja viikossa. 

Aarteet Kiertoon, Porthaninkatu 10     

Tämä monipuolinen kirpputori sijaitsee Neljännen ja Viidennen linjan välissä. Valikoimasta löytyy kodin tavaroita, kuten valaisimia, tuoleja, mattoja, astioita, koriste-esineitä ja tauluja sekä myös vaatteita ja laukkuja. 

Emmaus – Vallila, Mäkelänkatu 54   

Tällä kirpputorilla on myynnissä muun muassa huonekaluja, vaatteita, verhoja, sängynpeittoja, kirjoja, äänitteitä ja astioita. Kirpputorilla on noutopalvelu, ja kaikki tuotot ohjataan Emmauksen työhön. Emmaus Helsinki perustettiin vuonna 1966 kokoamaan yhteen ihmisiä, jotka halusivat tehdä jotakin konkreettista oikeudenmukaisemman maailman puolesta. 

Emmaus sijaitsee Vallilassa Mäkelänkadulla.

UFF – Arabia, Arabian kauppakeskus 2 krs.   

Arabian kauppakeskuksen UFF-myymälästä löytyy laadukkaita second hand -vaatteita koko perheelle. 

UFF Vintage – Kallio/Hakaniemi, Hämeentie 4  

Kalliossa Hämeentien ja Toisen linjan kulmassa sijaitseva myymälä on keskittynyt vintageen. Liikkeestä löydät laadukasta vintage-muotia. 

Fida Hakaniemi, Hämeentie 5    

Hakaniemessä Hämeentiellä sijaitseva Fida myy muun muassa vaatteita, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita. Fida second hand on Suomessa toimiva kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju, jonka tuotot käytetään Fidan tekemään työhön ihmisten toivon ja tulevauuden puolesta yli 40 maassa. 

Kallio second hand, Hämeentie 32     

Kalliossa sijaitseva kirpputori, josta löytää sekä vintagea että uutta suomalaista designia.  

Kumpulan Helmi – lastenvaatteiden second hand -kauppa, Intiankatu 20      

Helmi on lastenvaatteiden kirpputori. Se korostaa kestävää kehitystä ja suosii uusien tavaroiden osalta kestäviä tuotteita ja suomalaista designia. Myymälästä löytyy pieni kahvila ja shop-in-shop uusille lastentarvikkeille. 

Kierrätyskeskus – Kyläsaari, Kyläsaarenkatu 8     

Täältä voit lähteä etsimään kaikenlaisia huonekaluja! Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta löytyy myös takuuhuollettua elektroniikkaa. Myynnissä on lisäksi valaisimia, astioita, vaatteita ja urheiluvälineitä. 

Parhaat kirpputorit Etelä-Helsingissä 

UFF vintage, Bulevardi 30 

Bulevardin UFFilta löytää laadukasta vintage-muotia. Valikoimaan kuuluu naisten ja miesten vintage-tuotteita. Vaatteiden lisäksi liikkeestä löytyy asusteita, laukkuja ja kenkiä.  

Fida – Roba, Iso Roobertinkatu 28     

Fida myy muun muassa vaatteita, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita. 

Punavuoren Patina, Sepänkatu 11     

Itsepalvelukirppis, josta löytää paljon laadukkaita vaatteita. Kirppiksen ohessa toimii antiikkiin ja designiin erikoistunut verkkokauppa sekä pieni antiikkimyymälä. Myymälästä löytyy myös tuotteita, joita ei löydy verkkokaupasta. Lisäksi täältä löytyy pieni kahvio. 

Punavuoren Patina sijaitsee Sepänkadulla.

Relove Freda, Fredrikinkatu 25   

Relove panostaa hyväkuntoisiin, ajankohtaisiin ja laadukkaisiin miesten ja naisten vaatteisiin, asusteisiin ja kenkiin. Second hand -valikoiman lisäksi Reloveen houkuttelee kahvila, jossa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja käsintehtyjä leipomuksia. 

Helsinki Flea Market, Merikannontie 3    

Kirpputori sijaitsee Taivallahden kupeessa, Hietsun ja Cafe Regatan välissä. Sisäänkäynti löytyy A-rapun luota talon päädystä. Tiloista löytyy itsepalvelukirpputorin lisäksi antiikkialakerta, josta voi löytää huolella haalittuja historiallisiakin esineitä kodin sisustukseen.  

Kaivarin Kanuuna ja Kaivarin Kanuuna Classics, Vuorimiehenkatu 27   

Myynnissä on kodin tekstiilejä, vaatteita ja sisustamiseen tarkoitettuja tekstiilejä. Viereisessä liiketilassa palvelee uusi laatutuotteita tarjoava Kaivarin Kanuuna Classics, josta voi löytää vaihtuvan valikoiman pieniä huonekaluja, astiastoja, lasiesineitä, koruja, kelloja, turkkeja sekä luksusmerkkien, kuten Louis Vuittonin, Guccin, Chanelin, Ferragamon ja Burberryn kenkiä, käsilaukkuja ja takkeja. 

Brandsecondhand Helsinki, Ruoholahdenkatu 10       

Brandsecondhand on uudenlainen muodin ja erilaisten hyväkuntoisten merkkituotteiden second hand -myymälä, josta löytyy valikoimaa niin miehille kuin naisillekin. Liike keskittyy hyväkuntoisiin vaatteisiin, kenkiin, laukkuihin ja asusteisiin. 

UFF Vintage, Fredrikinkatu 36

Yksi UFFin vintage-liikkeistä, jossa myydään vaatteita, kenkiä, asusteita ja kodintekstiilejä.  

Play it again, Sam, Rauhankatu 2   

Menneiden vuosikymmenten vaatteisiin hurahtaneiden aarrekammio. Tämä ei virallisesti ole kirpputori, vaan vuonna 1987 Arja Könösen perustama myymälä sijaitsee edelleen samoissa tiloissa ja on yksi Helsingin vanhimmista vintage-liikkeistä. Alusta asti myymälässä on sekä myyty että vuokrattu vaatteita ja asusteita. Myymälässä ovat asioineet sekä elokuva- että viihdemaailman ammattilaiset, ja kattava valikoima houkuttelee paikalle myös uteliaita matkailijoita ympäri maailman. 

Kruunukirppu & Olkkari, Mariankatu 12     

Kruunukirppu on lasten second hand -liike Kruununhaassa. Siellä myydään lasten merkkivaatteita, ja sieltä löytyy lasten lelukauppa. Samassa yhteydessä toimiva Olkkari on lifestyle-liike kodin sisustajalle. 

Preporte, Fredrikinkatu 34   

Täällä on tarjolla hyväkuntoisia luksusbrändien vaatteita ja kenkiä. Liikkeeseen tulee viikoittain uusia tuotteita myyntiin. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsingin parhaat kirpputorit – tee mahtavia löytöjä tämän jättilistauksen avulla

jenni

kiva

Kirsi

Listasta puuttuu iki-ihana Frida Marina Kalliosta. Suosikkipaikkani Ansan, Reloven, Hietsun (tunnelma) ja Emmauksen (löydöt) lisäksi. <3

Satunnaismyyjä

27.7.-19 Lauantaina tulossa Hietsun kirppikselle myyntiin tosi paljon poikien vaatetta, kenkiä ym. Ihan vauvasta 176cm saakka. Lisäksi naisten kenkiä ja vaatteita koosta 42-52 ja jonkin verran sisustustavaraa suursiivouksen seurauksena 🙂 tervetuloa tekemään löytöjä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.