Kulttuuri

Helsingin parhaat vintage-liikkeet – 10 puotia, joissa on pakko käydä!

Onko haaveissasi 60-luvun rottinkituoli, iltapuku suoraan 20-luvulta tai 50-luvun kellohame? Listasimme 10 Helsingin parasta vintage-liikettä, joihin menneiden vuosikymmenten ystävän on ehdottomasti tutustuttava!

Helsingin parhaat vintage-liikkeet kutsuvat tekemään löytöjä. Olitpa sitten retromuodin tai vanhojen huonekalujen ystävä, näissä liikkeissä kannattaa ehdottomasti piipahtaa!

Helsingin parhaat vintage-liikkeet:

1. Mekkomania

Erityisesti kotimaisten valmistajien mekkoihin ihastuneen kannattaa suunnata tekemään löytöjä Mekkomaniaan. Vintage-mekkojen lisäksi liikkeestä löytyy monipuolisesti laadukkaita vanhoja laukkuja, kenkiä ja koruja.

Osoite: Fleminginkatu 12 b, 00530 Helsinki

2. Frida Marina

frida marina, helsingin parhaat vintage-liikkeet, helsinki, vintage, vintage-liike, second hand, second hand -liike

1940–1980-lukujen vintage-vaatteisiin, -asusteisiin ja -sisustusesineisiin ihastunut hurmaantuu Frida Marinan aarteista. Valikoitujen vintage-tuotteiden lisäksi liikkeessä myydään asiakkaiden tuomia second hand -tuotteita kirppisperiaatteella.

Osoite: Kaarlenkatu 10, 00530 Helsinki

Lue myös: 60 asiaa, jotka voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi

3. Helsinki Secondhand

Helsinki Secondhandista löytyy monipuolinen valikoima retro-, vintage- ja design-huonekaluja. Lisäksi myynnissä on muun muassa taidelasia, design-valaisimia sekä maalauksia.

Osoite: Korkeavuorenkatu 5, 00140 Helsinki

4. Hoochie Mama Jane

Kaipaatko vintagemekkoa juhliin? Kannattaa suunnata Hoochie Mama Janeen! Liikkestä löytyy monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja naisten juhlapukeutumiseen päällysvaatteista ja asusteista alkaen. Liikkeestä löytyy niin 1900-luvun alun harvinaisuuksia kuin 1980-luvun värikkäitä retromekkojakin.

Osoite: Agricolankatu 11, 00530 Helsinki

5. SomaOma

Helsingin Punavuoresta löytyy suloinen, vuonna 2011 avattu liike, jonka valikoimaan kuuluu niin eri vuosikymmenten vintage-tuotteita kuin ajankohtaisia ja laadukkaita second hand -vaatteitakin. SomaOman vintage-pukuihin on sonnustauduttu muun muassa Linnan juhliin ja erilaisiin gaaloihin.

Osoite: Fredrikinkatu 16, 00120 Helsinki

6. Ansa Second Hand

Kalliossa sijaitsevassa Ansa Second Handissa myydään huolella valikoituja vanhoja mutta nykyhetken muotivirtausten mukaisia vaatteita. Puodista löytyy pääasiassa naistenvaatteita ja sieltä voi ostaa myös Ansan oman koru- ja asustemalliston tuotteita.

Osoite: Agricolankatu 5, 00530 Helsinki

Lue myös: 50 vinkkiä Helsinkiin – parhaat aktiviteetit, kahvilat ja nähtävyydet

7. Play it again, Sam

play it again sam, helsingin parhaat vintage-liikkeet, helsinki, vintage, vintage-liike, second hand, second hand -liike

Tällä jo vuonna 1987 perustetulla vintage-liikkeiden klassikolla on hurmaava, Casablanca-elokuvaan viittaava nimi ja puoti pullollaan muotia 1800-luvun loppupuoliskolta aina 1970-luvulle asti. Play it again, Samin aarteista käyvät hurmaantumassa niin hartaat vintage-harrastajat kuin elokuva- ja teatterialan ammattilaisetkin.

Osoite: Rauhankatu 2, 00170 Helsinki

8. Fargo Vintage

Vintage-huonekaluja ja -sisustusesineitä himoitsevan kannattaa suunnata Fargo Vintage Kallioon. Tuotevalikoimassa on monenmoista uniikkia ja kiehtovaa design-esinettä. Liikkeestä voi löytää muun muassa 60-luvun rottinkituoleja, vanhoja teatterinpenkkejä, vinyyleitä, julisteita ja suomalaisia 50-luvun senkkejä.

Osoite: Fleminginkatu 20, 00500 Helsinki

9. Penny Lane

Vintage-muotia ja second hand -vaatteita upeassa liiketilassa? Kyllä kiitos! Suunta siis kohti Penny Lanea ja sen aarteita! Liikkeen alakerrasta löytyy muun muassa upea, 100 vuotta vanha piano tyylikkäiden vintage-esineiden keskeltä. Liike myös vuokraa niin naisten kuin miestenkin juhlapukuja.

Osoite: Runeberginkatu 37, 00100 Helsinki

10. Artek 2nd Cycle

Artekin vanhoja, käytettyjä huonekaluja myyvä liike kutsuu design-klassikoista hullaantuvaa puoleensa. Artek 2nd Cyclessa on tarjolla laaja valikoima muun muassa Alvar Aallon ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia huonekaluja sekä ulkomaalaisten suunnittelijoiden tuotteita.

Osoite: Pieni Roobertinkatu 4–6, 00130 Helsinki

Mitkä ovat sinun mielestäsi Helsingin parhaat vintage-liikkeet? Kerro vinkkisi kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsingin parhaat vintage-liikkeet – 10 puotia, joissa on pakko käydä!

Kukkahattu

Tykkään Mekkomaniasta ja Nastasta eniten.

Nora Helanto-Woodbridge

Tervetuloa tutustumaan myös Fleastyling – second hand sisustusliikkeeseen Malminkartanoon Helsinkiin. Liike on sisustettu kodinomaisesti ja toivottaa kaikki tervetulleiksi ostoksille tai vaikka fiilistelemään ja inspiroitumaan. Tarjolla yksitellen valittuja second hand sisustustuotteita yhdistellen eri aikakausia ja tyylejä. Designia meiltä ja maailmalta, vintage, retro ja antiikki, boho, industrial, scandi, värikäs koti – kaikkea löytyy. http://www.fleastyling.fi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.