Kulttuuri

Missä voi kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi netissä? Ota talteen kuuntelutärpit!

Äänikirjoista ei tarvitse jäädä paitsi silloinkaan, kun äänikirjapalvelujen suolaiset kuukausitaksta kirpaisisivat. Ilmaiset äänikirjat ovat lähempänä kuin luuletkaan. Ota talteen niksit niiden löytämiseen!

Äänikirjat löivät isosti läpi 2010-luvun lopulla, eikä trendi näytä hiipuvan. Erilaiset äänikirjapalvelut ovatkin iskeneet kultasuoneen ja laskuttavat lähemmäs parinkympin kuukausihintaa sisällöistään. Mutta mistä löytyvät ilmaiset äänikirjat netissä?

Listasimme viisi vinkkiä, joiden avulla ilmaiset äänikirjat löytyvät verkosta helposti.

Lue myös: Elina Knihtilä lukee Minna Canthin novellin ”Laulaja” – kuuntele ilmaiseksi Kotiliesi.fi:ssä!

Äänikirjat Yle Areenassa

Tiesitkö, että Yle Areenasta löytyy monia äänikirjoja ilmaiseksi? Saatavilla on muun muassa Lasse Pöystin lukemia Muumi-kirjoja, Juhani Rajalinin lukema Seitsemän veljestä ja Tommi Korpelan lukema Johanneksen evankeliumi.

Lisäksi tarjolla on lukuisia muita klassikkoteoksia Minna Canthista Maria Jotuniin ja Juhani Ahosta Johannes Linnankoskeen. Äänikirjatarjonnan kruununjalokivi lienee Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä, jonka kahdeksan ensimmäistä kirjaa voi kuunnella Areenasta.

Äänikirjoja pääsee kuuntelemaan kirjautumatta joko tietokoneella tai Yle Areena -sovelluksen kautta älypuhelimella tai tabletilla.

Elisa Kirjan ilmaiset äänikirjat

Elisa Kirja -sovelluksesta löytyy maksullisten äänikirjojen lisäksi myös kokonaan ilmaisia äänikirjoja. Sovelluksen kautta voi kuunnella maksutta muun muassa useita Sherlock Holmesin seikkailuita, L. M. Montgomeryn Anna-kirjoja ja Teuvo Pakkalan teoksia.

Äänikirjoja ei voi kuunnella tietokoneen nettiselaimen kautta, vaan puhelimeen tai tablettiin on ladattava Elisa Kirja -sovellus, josta ilmaiset äänikirjat löytyvät. Kuunteleminen edellyttää Elisa Kirja -sovelluksen käyttäjäksi rekisteröitymistä. Pankkikortin tietoja ei tarvitse syöttää voidakseen kuunnella ilmaisia äänikirjoja.

Lue myös: Kuljetko jo kuulokkeet korvilla? Veera Luoma-aho ja Johanna Laitinen kertovat, miksi podcasteista puhutaan nyt kaikkialla

Ilmaiset äänikirjat netissä? Näillä tärpeillä löydät ne!

Kirjastojen ilmaiset äänikirjat

Ilmaisia äänikirjoja etsiessä ei pidä unohtaa kirjastojen tarjoamia sähköisiä kokoelmia. Kiinnostavimmat ja suosituimmat äänikirjat ovat tosin usein todella haluttuja, ja niitä saattaa joutua jonottamaan.

Ilmaiset äänikirjat löytyvät helposti eKirjaston kautta. Vaikka sivustolta löytyvät kaikki suomalaisten kirjastojen äänikirjat, käyttäjä voi lainata äänikirjoja ainoastaan niistä kirjastoista, joihin hänellä on kirjastokortti.

Kirjastojen sähköisiä äänikirjoja voi kuunnella tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

Lue myös: Ovatko nämä Suomen kauneimmat kirjastokortit? Äänestä upein kirjastokortti!

Celia-palvelu

Mikäli kirjojen lukeminen on haastavaa oppimisvaikeuden tai terveydellisen syyn takia, henkilölle voidaan myöntää pääsy kirjaston Celia-kirjoihin. Celian kirjat on tarkoitettu esimerkiksi ihmisille, joilla on lukivaikeus tai lihassairaus tai joiden näkö on heikentynyt. Täysin ilmaisesta palvelusta löytyy yli 40 000 kirjaa.

Palveluun kirjaudutaan tunnuksilla, jotka voi hakea kirjastosta. Koululaisille ja opiskelijoille tunnukset voidaan antaa koulun kautta. Celia-tunnusten luomiseen ei tarvita kirjastokorttia eikä todistusta lukemisesteestä.

Äänikirjapalvelujen ilmaiskokeilut

Moni maksullinen äänikirjapalvelu tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, joka kestää 14 päivää. Kokeilu edellyttää tilin luomista palveluun ja pankkikortin tietojen syöttämistä.

Tilaus pitää muistaa katkaista ennen ilmaisjakson päättymistä, tai se jatkuu maksullisena heti ilmaisen kokeilun jälkeen. Äänikirjoja ei voi kuunnella tietokoneen nettiselaimen kautta, vaan älypuhelimeen tai tablettiin on ladattava äänikirjasovellus.

Ilmaisen 14 päivän kokeilujakson tarjoavat niin Storytel, BookBeat kuin Nextorykin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Missä voi kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi netissä? Ota talteen kuuntelutärpit!

Kirsti

Erittäin hyvä ja tarpeellinen juttu. Vinkkaan huomenna tämän jutun senioreille, joille opastan äänikirjojen ja ekirjojen käyttöä. Kiitos!

Mikko

Hyvä juttu. Vinkkinä äänikirjapalveluiden vertailusivusto, jolla on helppo vertailla eri äänikirjapalveluiden kuukausimaksuja ja paketteja: https://www.aanikirjapalvelu.com/

Jouni

Etsi youtubesta Jouni äänikirjat. Härskiä huumoria ja hulvatonta toimintaa. Ei sovellu tosikoille eikä perheen pienimmille.

Lukija969395

Hyvä artikkeli. Täällä oli kans muutamia palveluja, joita on mahdollista kokeilla ilmaiseksi. https://www.äänikirjat.net/

Sinun täytyy kommentoidaksesi.