Kulttuuri

Joulupukin Kuuma linja tulee taas! Tuottaja kertoo, mitkä kommellukset ovat jääneet ohjelman historian varrelta mieleen 

Ylen Joulupukin Kuuma linja -ohjelmassa on luvassa koronan takia aiempaa rauhallisempi tunnelma.

Vaikka Joulupukki on jo iäkäs ja kuuluu selkeästi koronan riskiryhmään, ei hän aio katkaista jo vuodesta 1991 jatkunutta perinnettä. Pukki ilmestyy siis jouluaattoaamuna koteihin television välityksellä niin kuin ennenkin. Joulupukin Kuumaan linjaan saa soittaa, ja pukki vastaa, vaikka studiossa saattaa tänä vuonna olla tavallista rauhallisempaa.

Lue myös: Jouluelokuvat klassikoiden ja uutuuksien ystäville! 10 leffaa, jotka kannattaa katsoa

Kuumaa linjaa pitkään tehnyt tuottaja Teija Ryösä kertoo, että hommat sujuvat pukin kanssa. Kaikki ovat aattoaamuna juhlavalla tuulella.

Puhelinnumeroiden kanssa on ollut vuosien aikana välillä hankaluuksia. Ohjelman tekijät ovat yrittäneet valita huolella numeron, jota olisi vaikea sekoittaa muihin, mutta välillä sattuu ja tapahtuu silti.

Ryösä muistaa, että yhtenä jouluna eräs vakuutusyhtiö oli helisemässä pukin puheille pyrkivien pienten soittajien kanssa. Toisena vuonna soittoja eksyi erään kaupan lihatiskille. Ryösän mukaan jonkun kovasti jännittyneen pienen soittajan äiti olikin pyytänyt lihatiskillä puhelimeen vastannutta matkimaan tovin pukkia.

Lue myös suomenkuvalehti.fi: Usko joulupukkiin on lapsille hyvän mielen eliksiiriä, sanoo lastenpsykologi

Tuottaja Teija Ryösä: lapset taitavat lähestyä pukkia innokkaasti?

”Kyllä! Viestejä tulee nettisivujen kautta vuosittain noin 3 500, ja tontut ehtivät vastata noin 250 puheluun. Noin 30–35 lasta pääsee juttelemaan pukin kanssa.”

Yhtenä vuonna vähän isompi pukin ystävä kosi tyttöystäväänsä lähettämällä viestin Kuumaan linjaan. Onko muita viestejä jäänyt mieleen?

”Lapsille pukille soittaminen on aina jännä tapahtuma, ja joka vuosi tulee hauskoja viestejä ja puheluita. Mikään ei sinänsä ole jäänyt erityisesti mieleen. No, pari vuotta sitten muistan, miten yhdellä soittajalla oli erityisen jännittävä jouluaamu, koska perheessä sattui riehumaan noro­virus.”

Pukki tulee studioon suoraan Korvatunturilta, mutta vaikuttaako korona ohjelman tekemiseen jollain tavalla?

”Vaikuttaa se sillä tavalla, että etukäteen on tehty tarkat riskikartoitukset. Tänä vuonna joudutaan karsimaan ohjelmassa esiintyvien tonttujen määrää, tekemään ohjelmaa siis minimimiehityksellä. Esiintyjät eivät myöskään voi liikkua studiossa entiseen tapaan.”

Onko luvassa jotain uutta?

”Joulupukin partaa vähän ehostetaan, ja ohjelman tuottaja vaihtuu. Muuten mennään perinteisellä kaavalla.”

Joulupukin Kuuma linja ottaa viestejä vastaan myös sähköpostilla

Silloin tällöin katsojat arvuuttelevat, kuka pukkina mahtaa milloinkin esiintyä. Pukki myhäilee ehostetun partansa takana itsekseen. Kaikenlaista ne keksivät aikuiset ihmiset kysellä.

Lapsille hän vastaa mielellään jouluaattona kello 7.30 alkaen numerossa 020 697 855 kello 11.30 asti. Viestejä pukille saa lähettää myös sähköpostitse: joulupukin.kuumalinja@yle.fi

Lue myös: Joulupukin piilopirtti Rovaniemellä on pukin suuri salaisuus – katso jouluiset kuvat!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulupukin Kuuma linja tulee taas! Tuottaja kertoo, mitkä kommellukset ovat jääneet ohjelman historian varrelta mieleen 

Anonyymi

Itse soitin ja lapseni rakasti pukkia, ja yhtäkkiä hän kysyi että: ”Äiti, miks pukki on niin vanha”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.