Kulttuuri

Mikä joululaulu olet? Tee leikkimielinen testi ja selvitä!

Tip-tap-tip-tap! Joulu on taas täällä ja niin ovat iki-ihanat joululaulutkin. Testaa, mikä joululaulu kuvaa jouluasi parhaiten!

On hanget korkeat nietokset ja joulu tulla jolkottaa! Virittäydy joulun tunnelmaan tällä leikkimielisellä ja täysin epätieteellisellä testillä. Sen avulla voit selvittää, mikä joululaulu kuvaa jouluasi – ja kenties myös sinua – parhaiten.

Osuimmeko tuloksessa oikeaan vai menimmekö metsään? Paljasta kommenteissa! 

Lue myös: Signen mies askarteli joulukalenterin, joka huvittaa somessa – yhdestä luukusta paljastui tonnikalapurkki, toisesta vuosia vanhoja hammastikkuja

Mikä joululaulu olet? Tee testi!

Tiesitkö näitä asioita joululauluista?

  1. Jouluyö, juhlayö -kappaletta pidetään maailman tunnetuimpana joululauluna.
  2. Tekijänoikeusjärjestö Gramezin mukaan joulun 2019 soitetuin joululaulu Suomessa oli Wham!-yhtyeen kappale Last Christmas. Toiseksi soitetuin kappale oli Mariah Careyn All I Want For Christmast Is You. Kolmantena listalla komeili Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen.
  3. Jingle Bells eli Kulkuset on ensimmäinen avaruudessa soitettu kappale. Se raikui joulukuun 16. vuonna 1965 NASA:n Gemini 6A -lennolla. Ennätys on päässyt myös koristamaan Guinessin ennätyskirjaa. 
  4. Bill Crosbyn White Christmas on tiettävästi kaikkien aikojen myydyin single.
  5. Vanhimmat joululaulut ovat lähes yhtä vanhoja kuin joulu itse. Yksi vanhimpia yhä laulettavia joululauluja on Kuului laulu enkelten (Gloria in excelsis Deo), joka Suomalaisen kirjallisuuden seuran mukaan määrättiin laulettavaksi jouluyönä vuonna 129.Lue lisää joululauluista: Kuinka hyvin tunnet joululaulujen sanat? Tee 10 kysymyksen hauska testi!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä joululaulu olet? Tee leikkimielinen testi ja selvitä!

Kissi

Varpunen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.