Tapasimme dekkaristi Donna Leonin – kirjailija paljastaa, miksi Brunetti jättää Venetsian

Tapasimme amerikkalaisen huippudekkaristi Donna Leonin, joka kertoo nyt, miksi kirjasarjan 26. osassa komisario Brunetti poistuu turistimassojen Venetsiasta.

Donna Leon, kirjojesi sankari komisario Brunetti tekee työtään korruption ja turistimassojen keskellä Venetsiassa. Mitä ominaisuuksia Guido Brunettilta vaaditaan tässä työssä?

”Komisario Brunetti on mies, jolla on vahva oikeudentunto. Hänessä on luonteenlujuutta mutta myös suhteellisuudentajua, jota elämä Venetsiassa vaatii. Koska Italian hallitus ja mafia ovat tehneet sopimuksen siitä, miten asiat maassa hoidetaan, Brunetti keskittyy katutason tehtäviin eikä vaivaa päätään suuremmilla kuvioilla – eihän se mitään auttaisi kuitenkaan.”

Uudessa kirjassasi Maalliset jäänteet  komisario Brunetti joutuu kuitenkin pois Venetsiasta. Miksi?

”Halusin kirjoittaa laguuniin sijoittuvan kirjan. Laguuni on aivan erilainen alue kuin turistimassojen Venetsia. Brunetti oleskelee huvilassa Sant’Erasmon saarella, juttelee viljelijöiden ja kalastajien kanssa, yrittää lukea Plinius vanhemman kirjaa Naturalis Historia ja pyrkii unohtamaan työnsä sekä sen, mitä Venetsialle on tapahtumassa. Tapahtuu kuitenkin kuolema englantilaisen rikosromaanin perinteen mukaisesti, ja Brunetti ryhtyy tutkimaan asiaa.”

Lue myös: Lukijat paljastavat suosikkikirjasarjansa

Asuit vuosia Venetsiassa, ympäri vuoden. Vasta viime vuosina olet viettänyt kesät eli vilkkaimman turistikauden uudessa kodissasi Sveitsissä. Huolestuttaako Venetsian kohtalo sinua?

”En halunnut kirjoittaa taas uutta kirjaa kauniista ja viehättävästä Venetsias­ta. Halusin näyttää lukijoilleni toisenlaisen osan ’oikeaa’ Venetsiaa.”

Lue myös: Lukutoukka, tunnistatko kirjan tyylijajin jo kannesta?

Donna Leon

Donna Leon muuttaa Sveitsistä takaisin Venetsiaan talvikaudeksi.

Mikä on kirjallinen paheesi?

”Oo, kirjallinen paheeni! Se on varmaan paikallisen Il Gazettinon lukeminen. Siitä saan monta hyvää ideaa. No, itse asiassa Roman Warriors -kirjojen aggressiivisten kansikuvien­ perusteella kirjamakuni on vähintäänkin arveluttava. Toivon totisesti, että en kuole liikenneonnettomuudessa Harry Sidebottomin kirja kädessäni. Olen kuitenkin täysin koulussa näihin kirjoihin, ja herra Sidebottom on itse asiassa vakavasti otettava brittiläinen historioitsija.”

Avainsanat

Keskustelu

Olen Donna Leon-fani ollut vuosia.
Kerään vanhoja pokkareita kirpputoreilta.

Nyt minulla on 18 kpl.Vielä puuttuu….

Kommentoi juttua: Tapasimme dekkaristi Donna Leonin – kirjailija paljastaa, miksi Brunetti jättää Venetsian

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X