Kulttuuri

Tietovisa: Tiedätkö, mitä nämä naistennimet tarkoittavat? Testaa!

Yllättävän monella naisennimellä on jonkinlainen yhteys luontoon. Tee 10 kysymyksen testi ja selvitä, kuinka hyvin tunnet nimien merkitykset.

Monet suomalaisen nimipäiväkalenterin suosikkinimet juontavat juurensa Raamatusta ja keskiaikaisesta pyhimyskalenterista. Yleisiä ovat myös nimet, joiden takaa löytyy jonkinlainen yhteys luontoon.

Vuonna 2023 tytöille annetuista ensimmäisistä etunimistä kymmenen eniten annettua nimeä olivat Aino, Olivia, Aada, Lilja, Sofia, Eevi, Ellen, Linnea, Helmi ja Aava.

Niistä luontoon viittaavia nimiä ovat ainakin oliivipuuta tarkoittava Olivia, lilja-nimistä kukkaa merkitsevä Lilja ja vanamon latinankielisestä nimestä tuleva Linnea.

Tee Kotilieden testi ja selvitä, kuinka hyvin luontoon liittyvien naistennimien taustat ja merkitykset sinulla ovat halussa.

Lue myös: Tässä on Suomen yleisin naisen etunimi! Sen taustalta löytyy kuninkaallisen aiheuttama nimitrendi – katso 20 suosituimman nimen lista

Kuinka hyvin tunnet luontoon viittaavat naistennimet? Testaa!

Testi näkyy yllä evästeet hyväksyneille.

Vanamo eli Linnaea borealis.
Vanamo on latinankieliseltä nimeltään Linnaea borealis. © iStock

Lähteet: Kotus.fi: Nimien alkuperästä, Kirjastot.fi: Kysy kirjastonhoitajalta, Digi- ja väestötietovirasto: Suosituimmat lasten nimet

Lue myös Kaksplus.fi: Luontonimet, jotka eivät äkkiseltään vaikuta luontonimiltä – Yli 30 kaunista esimerkkiä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tietovisa: Tiedätkö, mitä nämä naistennimet tarkoittavat? Testaa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.