Luonto

Tunnistatko nämä eläimen jäljet lumessa? Tee testi ja katso, montako saat oikein

Mikäs se siellä on vilistänyt? Jos eläimen jäljet lumessa pohdituttavat, tee testi, ja opi tunnistamaan erilaisten eläinten jäljet!

Metsäretkellä vastaan tulleet tai jopa omalta kotipihalta löytyneet eläimen jäljet lumessa saavat pohtimaan, minkälaisen karvaturrin käpälistä jäljet ovat jääneet.

Eläimiä harvoin näkee, joten lumihanki saattaa paljastaa yllättäviä asukkeja omasta naapurustosta, kun hangessa köpötelleet eläimet jättävät jälkeensä jos jonkinmoisia jälkiä – jos jäljet vain tunnistaa.

Kokosimme 10 kohdan kuvallisen testin, jonka avulla voit selvittää, kuinka hyvin tunnistat eri eläinten jäljet lumesta. Testiin on koottu suurimmalle osalle ainakin nimeltä tuttuja eläimiä, joita asuu villinä Suomen luonnossa.

Tee alla oleva testi ja kokeile, tunnistatko eläinten jäljet lumessa

Lue myös: Hyödynnä lumi ja pakkanen siivouksessa: 3 + 1 toimivaa vinkkiä

Haluatko tutustua eläinten jälkiin tarkemmin? Löydät testissä olleet kuvat eläinten jäljistä tästä jutusta.

Miten eläinten jälkien tunnistustesti sujui? Minkä eläimen jäljet olet nähnyt luonnossa? Kerro kommenteissa!

Juttua muokattu 4.2.2021: Testissä korjattu karhun tassun jäljen koko.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnistatko nämä eläimen jäljet lumessa? Tee testi ja katso, montako saat oikein

Hekate

Hauska testi ja yllättävän moni vastauskin osui oikeaan. Olisi ollut hienoa, jos tulosten jälkeen olisi saanut sivun, jossa kerrotaan kustakin jäljestä, miten sen voi tunnistaa juuri oikean eläimen jäljeksi.

Life

Aika monet jäljet oli suorastaan väärin. Vähän kuin WWF-tunne eläimet. Törkein oli hömötiainen. Antoi töyhtötiaisen kuvan…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.