Ihmiset

Rakastunut Satu Taiveaho: Kuka tahansa mies ei kestäisi lämmintä suhdettani ex-puolisoon

Satu Taiveaho on onnellinen siitä, että välit ex-puoliso Antti Kaikkoseen ovat lämpimät. Samalla hän tiedostaa, ettei moni mies kestäisi niin läheistä ystävyyttä vanhaan kumppaniin kuin hänen Markonsa.

Uusi miesystävä ja iso trampoliini. Ne ovat Satu Taiveahon, 42, uuden, Riihimäellä sijaitsevan kodin parhaat vetonaulat, jotka houkuttelevat Sadun omien lasten lisäksi myös naapuruston pikkuväkeä omakotitalon pihalle.

Lue myös: Sijaisvanhemmuuden haasteet kokenut Satu Taiveaho: Sijaislapset ovat kokeneet usein kovia

Lahdessa asuva mutta usein Sadun luona vieraileva Marko Torppala, 46, on lasten kesken niin suosittu, että eräs pieni tyttö kävi kerran soittamassa ovikelloa ja kysymässä, voisiko Marko leikkiä hänen kanssaan. Toinen lapsi ilmoitti muuttavansa Sadun luokse, koska tämän kotona on aina hauskaa.

”Marko on seudun suosituin tramppakaveri, koska hän jaksaa pomppia, leikkiä hevosrodeota ja heittää lapsia selästään aivan loputtomasti”, Satu kertoo.

Satu Taiveaho

Parisuhde unohtui

Ajatus muutosta synnyinkaupunkiin Riihimäelle alkoi kyteä Sadun mielessä pian sen jälkeen, kun päätös avioerosta oli kypsynyt viime syksynä. Sadun ja hiljattain puolustusministeriksi nimitetyn Antti Kaikkosen iso omakotitalo Tuusulanjärven rannalla oli ihastuttava, mutta Riihimäellä tukiverkko olisi parempi ja ystäviä ja lapsikavereita enemmän. Nyt Satu asuu parin kilometrin päässä omista vanhemmistaan.

Avioero oli käynyt Sadun mielessä ja monesti aiemminkin. Liitto hiljattain puolustusministeriksi nimitetyn Antti Kaikkosen kanssa oli natissut välillä liitoksistaan muun muassa vuosia kestäneiden epäonnistuneiden hedelmällisyyshoitojen ja Antin rikosepäilyihin kariutuneen adoptioprosessin vuoksi.

Lue myös: Satu Taiveaho: ”Maailman ihanimmat lapset tulivat meille”

Viime syksynä Satu havahtui. Parisuhde oli jäänyt lapsiperheen arjen kiireiden ja vaativien työtehtävien jalkoihin. Yhteistä aikaa ei ollut juuri koskaan.

”Ratkaisu oli ehdottomasti oikea, enkä ole katunut sitä kertaakaan, vaikka Antti onkin ihana ihminen ja yhteinen elämämme oli monella tavalla hyvä. Uskon Antin olevan kanssani asiasta samaa mieltä.”

Lue myös: Eronnut Satu Taiveaho Annassa: ”Ystävyys ei riittänyt pitämään liittoamme kasassa”

Ehkä läheisriippuvainen

Sadulla on ollut aina pitkiä suhteita, ja eron jälkeinen aika oli hänen elämänsä pisin sinkkujakso.

”Voi olla, että olen jollakin tavalla läheisriippuvainen. En viihdy itsekseni, eikä ihmistä ole mielestäni tehty elämään yksin, ilman kumppania. Jokainen kaipaa läheisyyttä ja toista ihmistä vierelleen, vaikka toki poikkeuksiakin on.”

Eron jälkeen Sadulla oli lyhyehkö romanssi, jota hän kutsuu laastarisuhteeksi. Sen jälkeen hänellä ei ollut kiirettä saada uutta kumppania rinnalleen.

”Ajattelin, etten koskaan löydä uutta rakkautta, koska en milloinkaan pääse mihinkään eikä kukaan tule hakemaan minua kotoa.”

Mutta sitten Facebookiin ilmestyi kaveripyyntö Markolta, joka otti Satuun yhteyttä myös Messengerin kautta. Ensitreffit olivat helmikuun alussa, ja yhteinen kipinä löytyi nopeasti.

”Olen sitoutunut olemaan yhdessä Markon kanssa, ja katsomme rauhassa, tuleeko tästä jotain enemmän vai ei. Olemme vielä aivan tämän polun alussa.”

Eksä ja nyksä

Erosta huolimatta Sadun ja Antin välit ovat pysyneet lämpöisinä. Antti auttoi Satu etsimään kotia, oli apumiehenä muuttoaskareissa, rakensi koira-aidan ja kokosi uusia huonekaluja.

Satu kantaa pääasiallisen vastuun lapsista, mutta he tapaavat myös Anttia. Tyttö pitää yhä huoneessaan Sadun ja Antin hääkuvaa, ja heidän yhteiskuvansa suhteen alkuajoilta on kehystettynä olohuoneen televisiotasolla.

Lue myös: Yllätysraskauden kokenut Satu Taiveaho: ”Keskenmeno repi lapsettomuuden haavat auki”

Monen miehen voisi olla vaikea kestää sitä, miten paljon Antti on yhä läsnä Sadun ja lasten elämässä. Mutta Marko suhtautuu asiaan positiivisella ja lempeällä asenteella, ja miehet ovat myös tavanneet toisensa.

”Puhun Antista paljon, ja hän on aina lasten isi. Joku huonolla itsetunnolla varustettu mies ei ehkä kestäisi sitä, että lastenhuoneesta löytyy kumppanin ex-miehen valtava pahvinen kuva”, Satu sanoo.

Markolle uuden puolustusministerin pahvinen, Ei huono -sloganilla varustettu vaalimainos on kuitenkin ihan ok.

Luit lyhennelmän Kotilieden jutusta, jossa Satu Taiveaho kertoo raskaasta syksystään, luopumisesta syöpään sairastuneesta ystävästään ja hänen saattohoidostaan sekä kevään aikana syttyneestä uudesta rakkaudestaan. Lue koko juttu Kotilieden numerosta 14/2019. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rakastunut Satu Taiveaho: Kuka tahansa mies ei kestäisi lämmintä suhdettani ex-puolisoon

anjuska

Kylläpä jaksaa hehkuttaa , uutta suhdetta, kuinkahan kauan kestää..Ja mitä Adoptiolapset joutuvat kestämään, heidän taustat ovat jo rikkinäiset kodit, ja nyt vielä uusi äiti vaihtaa miehiä , eiköhän sosiaalitädit kohta puutu. Jos haluaa adoptoida lapsia, niille pitäisi olla ehdottomasti EHJÄ PERHE.

Kiva elämä

Haloo! Taiveaho ja Kaikkosen perhe sai aikanaan sijaislapset. He eivät ole saaneet adoptiolapsia, koska Kaikkosen ’rikos’tausta ei siihen riittänyt. Tällä asialla on suuri ero!

Ja uskon kyllä että lapset saavat paljon rakkautta osakseen. Ei meidän muiden tietämättömien tarvitse alkaa heistä huolehtimaan. PIdetään oma pesä puhtaana ja rakastetaan yllinkyllin ettei ero tule omaksi vieraaksi. Tai jos on tullut huolehditaan lapsista yhtä hyvin kuten Taiveaho sijaislapsistaan. Kotona tuntuu viihtyvän hyvin muidenkin lapset.

Suomessa on liian paljon erolapsia, jotka kahlaavat joka viikko kahden kodin väliä. Sekö ei tee heistä yhtään rikkinäisiä tai epäkypsiä aikuisia? Kysyn vaan ihmetellen?

Vanhempi nainen

Nimimerkki Kiva elämä, kiitos tästä jämäkästä kommentistasi.
Sadun tilanteessa on kolme fiksua aikuista jotka hoitavat sivistyneesti ja järkevästi eroperheen tilannetta lapsista huolehtien. Ihailtava esimerkki muillekin. Onnea ja kaikkea parasta tulevaan.

Ihahaa

Eipä kestänyt tämäkään mies pahvi-Anttia. Eron jälkeen Satu hehkutti, että nyt keskittyy lapsiin ja hevosiin. Sitten itki heti perään, että mahtaako enää koskaan löytää uutta miestä. Pian löytyikin Marko ja kaikki oli aivan superihanaa. Välillä oli jo ehtinyt hillua sinkkukavereitten kanssa ”markkinoilla”. Nyt on taas erottu ja suru puserossa. Uusi ihana mies varmaan jo pian kierroksessa. Kandee hehkuttaa vähemmän sit.

Eräs mummoihminen

Pian menee uskottavuus, kun aikuinen kansanedustajataustan omaava lepertelee rakkauksistaan ja tunteistaan julkisesti. Panepa somesi ajoissa kiinni ja kirjoita syvimmät tunteesi vain päiväkirjaan. Miksi luulet, että me vieraat haluamme tietää rakkauksistasi? Tätäkö rataa 1,2,3,4, … .
Ethän koko ajan hoe sijaissijais…Mikä ero hoitamisessa on muihin lapsiin? Häiritsevää.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.